200205823 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suurtaajuusosaajahaluaa ollalähellä Nokiaa

Julkaistu: 23.1.2002 18:06

Amerikkalainen Remecosti Solitran sillanpääasemakseen Eurooppaan

Amerikkalainen suurtaajuusjärjestelmiin erikoistunut Remec hakee jalansijaa Euroopan mobiilimarkkinoilla Oulusta käsin. Nasdaqissa noteerattu Remec rantautui Ouluun viime syksynä, kun niin ikään amerikkalainen ADC myi aiemmin Solitrana tunnetun ja radiotaajuussuodattimien valmistukseen erikoistuneen yksikkönsä noin 54 miljoonalla eurolla (320 miljoonalla markalla). Samalla Oulussa työskentelevät noin 560 työntekijää siirtyivät uuden omistajan leipiin.

Remecin suunnittelemia ja valmistamia suurtaajuusjärjestelmiä käytetään äänen, kuvan ja dataliikenteen langattomassa tiedonsiirrossa sekä avaruus- ja puolustuselektroniikan sovelluksissa. Yrityksellä on myynti-, huolto-, suunnittelu- ja tuotantotoimintaa Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa.

– Solitra tuo merkittävän lisän tuoteportfolioomme ja vahvistaa läsnäoloamme mobiilin infrastruktuurin maailmanmarkkinoilla. Solitran avulla voimme palvella laajempaa asiakaskuntaa, Remecin pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Ron Ragland perustelee.

Alkutahditarmeijasta

Entinen Yhdysvaltain armeijan upseeri Ragland perusti Remecin tuottamaan teknologiaa maansa puolustusvoimille. Hän on kuitenkin viime vuosina onnistunut laajentamaan teknologista tuotetarjontaa. Langattoman infrastruktuurin tuotteista on tullut yrityksen uusi kivijalka, ja ne muodostavat jo noin 40 prosenttia yrityksen liikevaihdosta. Puolustusteknologian osuus on samalla kaventunut noin 20 prosenttiin

Remec on myös kansainvälistynyt kohtuullisen ripeästi. Vielä kolme vuotta sitten yritys toimi pelkästään kotimarkkinoillaan. Tällä hetkellä sen noin 3 000 työntekijästä yli puolet on Euroopassa ja Aasiassa.

Remecin halu lähentyä eurooppalaisia toimijoita on Raglandin mukaan yksinkertainen. Eurooppalaiset ovat päihittämässä muun maailman teknologisessa kilpajuoksussa.

LähelleNokiaa

Solitra ei Raglandin mukaan suinkaan ollut ainoa vaihtoehto yhtiön toiseksi sillanpääasemaksi Euroopassa. Solitra-kaupan ratkaisi se, että yrityksellä on osaamisen lisäksi vakiintuneet suhteet telekommunikaatiosektorin suuriin nimiin, erityisesti Nokiaan.

Eurooppalaisten yritysten on tunnetusti vaikea saada jalansijaa rapakon takaisilla markkinoilla. Raglandin mukaan amerikkalaiset eivät pääse Euroopassa sen helpommalla.

– Uudelle markkina-alueelle siirtyminen ei koskaan ole helppoa. Paras keino on päästä tekemään pitkäjänteistä yhteistyötä alueen edelläkävijöiden kanssa. Nokia on markkinoiden kiistaton ykkönen, emmekä salaa sitä, että haluamme toimia lähellä merkittävää asiakasta.

Taantumatervehdytti

Talouden jarrutus on tuntunut myös viime vuoteen saakka ripeästi kasvaneen Remecin tuloksessa. Ragland löytää taantumasta kuitenkin enemmän hyviä kuin huonoja puolia.

– Kasvu hidastuu, mutta taantuma myös karsi epärealistisille odotuksille toimintansa perustaneita kilpailijoita. Se on sopinut meille. Olemme voineet rauhassa valmistautua seuraavaan kasvuvaiheeseen.

Selitys Raglandin puheisiin löytyy Remecin toimintarauhan taanneista kahdesta osakeannista, joilla yhtiö keräsi muutama vuosi sitten yli 380 miljoonaa dollarin eli noin 420 miljoonan euron kasvupääoman.

– Ala on saanut muistutuksen, että myös uudessa taloudessa pätevät vanhat liiketaloudelliset lait.

Tuoreimmat osastosta