Telematiikka tuo rahaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

MS ja Accenture myyvät mobiilia autoihin

Microsoft ja Acenture ryhtyvät yhdessä kehittämään autoihin tarkoitettuja telematiikkapalveluja. Missä raha, siellä Microsoft: autoihin tarkoitettujen telematiikkapalvelujen arvo nousee viiden vuoden sisällä 30 miljardin dollarin tasolle!

11.1.2002 8:01

Telematiikka tarkoittaa tiedonsiirron, prosessorien ja ohjelmistojen käyttöä autoihin tulevien ja niistä lähtevien datavirtojen käsittelyyn ja koko kombon yhdistämistä langattomiin verkkoihin. Telematiikka tarjoaa auton käyttäjälle mahdollisuuden esimerkiksi päästä internettiin tai auton valmistajalle pääsyn langattomasti auton huoltotietoihin.

Accenture ja Microsoft pyrkivät saamaan osansa tulevasta telematiikkapalvelujen rahakakusta UBS Warburgin mukaan markkinoiden arvo nousee viidessä vuodessa 30 miljardin dollarin tasolle ja vuonna 2006 yli 30 prosentissa uusista, toimitettavista autoissa on telematiikkavarustus.

Accenturen ja Microsoftin tavoitteena on luoda yhteinen kieli matkapuhelimille, kannettaville ja ajotietokoneille. Microsoftin osuus kakusta on Windows CE for Automotive Systems.

Muutkin siivulla

Microsoftilla ja Accenturella on myös kilpailijoita. Esimerkiksi MobileAria on mm. Palmin tukemana kehittämässä teknologiaa, jonka avulla käyttäjät voivat olla yhteydessä puheentunnistusteknologian avulla tietokoneisiinsa autolla ajaessaan.

Myös Intel on mukana telematiikkakuvioissa ja Geleral Motors työskentelee Sun Mocrosystemsin kanssa integroidakseen Java-teknologian ajotietokoneisiin.

Microsoftin Gonzalo Bustillosin mukaan softajätin Car .Net tulee olemaan avoimien standardien mukainen. Se käyttää xml:ää eri järjestelmien kytkemiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?