200205526 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Telejätti BritishTelecommunications pohtii vakavissaantelevisiotoimintaa

7.1.2002 19:47

British Telecommunicationsin hallituksen puheenjohtaja Sir Christopher Bland kertoo yhtiön valmistautuvan vakavissaan kilpailuun televisiomarkkinoilla. Hänen mukaansa laajakaistaverkkoihin mahtuisivat hyvin myös mediapalvelut.

Nykyisin Britannian asukkaista puolet on laajakaistaverkkojen tavoitettavissa, vaikka vasta prosentti briteistä käyttää niiden suomia mahdollisuuksia hyväkseen. Bland uskoo kuitenkin, että kysyntä nousee pian.

Televisiopalvelujaparin vuoden sisällä

Sanomalehti Sunday Timesin haastattelun mukaan Bland uskoo, että BT tarjoaa televisiopalveluja jo parin vuoden sisällä.

British Telecommunications valmistautuu lähettämään verkkonsa kautta sekä muiden tuottamia ohjelmia että mahdollisesti myös itse valmistamaansa sisältöä.

Yhtiö varautuu lisäksi investoimaan jo olemassa oleviin televisioyhtiöihin, jos sopiva tilaisuus tulee kohdalle.

Lankaverkollaetsitään lisää käyttöä

BT jaettiin viime vuoden lopulla kahtia, kun sen langattomat bisnekset – muun muassa kännykkäverkko BT Cellnet – irrotettiin omaksi yhtiökseen MmO2:ksi.

Jäljelle jääneelle lankaverkolle pitää löytyä uutta käyttöä, sillä muun muassa kaapelitelevisioyhtiöt nakertavat sen asemaa tarjoamalla asiakkailleen sekä puhelin- että internet-palveluja.

– Jos kaapeliyhtiöt voivat tarjota asiakkailleen kolmenlaisia palveluja, myös meidän täytyy pystyä samaan, Bland sanoo.

Sir Christopher Blandilla on pitkä kokemus median parista. Ennen BT:n ohjaksiin tarttumistaan hän oli yleisradioyhtiö BBC:n hallituksen puheenjohtaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?