2001013193 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Milloin kaupatovatkaan auki?

Julkaistu: 27.12.2001 20:36

Kauppojen aukioloaika on Suomessa herkkä asia. Kun asiasta viimeksi valtakunnallisella tasolla kiisteltiin, siitä syntyi sellainen mielikuva, että eniten aukioloaikoihin vaikuttavat kauppaliikkeen pinta-ala ja sijainti. Pieni saa olla useammin auki, ja haja-asutusalueilla on suurempi valinnanvapaus kuin taajamissa.

Hyvä kuitenkin, että asia saatiin taannoin edes jollain tapaa ratkaistua. Saavutettu sopimus muutti kuitenkin eräitä vanhoja käytäntöjä.

Kuluttajat olivat tottuneet luottamaan esimerkiksi siihen, että kaksoispyhinäkin jälkimmäisenä päivänä pääsee täydentämään ruokavarastojaan. Nyt ei näin enää olekaan, vaan auki olevaa puotia joutuu etsimään.

Kaiken aukiolokeskustelun tiimellyksessä asiakkaan informoiminen uusista käytännöistä tuntuukin jääneen puolitiehen. Näin voi päätellä ainakin siitä, että monen supermarketin pihalle heitettiin tapaninpäivänä turha keikka.

Kaupan olisikin syytä tulevia asiakastyytyväisyysmittauksiaan ajatellen lisätä informaatiota aukioloajoistaan.

Kaikki kun eivät ole täysin selvillä lähikauppojensa pinta-alojen suuruudesta ja niiden suhteesta voimassa olevaan lainsäädäntöön.

Tuoreimmat osastosta