Nasdaq 17/12: +1,8 % - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Fuusiointo iski Wall Streetiin

Julkaistu: 18.12.2001 8:46

Pörssi-indeksit olivat maanantaina mukavasti nousu-uralla, vaikka päivän päättyessä huippulukemista hieman pakitettiinkin.

Investointipankki Salomon Smith Barneyn asiantuntija Nick Angilettin mukaan sijoittajat pistävät jonkin verran uutta rahaa pörssiin, mutta varovaisesti. Edessä on monta lomapäivää, ja kukapa nyt haluaisi ottaa ylimääräisiä riskejä niille päiville.

Nasdaq-indeksi sai puhtia aamupäivällä, kun Amgen-biotekniikkayhtiö osti samalla alalla toimivan Immunexin 16 miljardilla dollarilla käteistä ja osakkeita.

Ehkäpä teknoyhtiöiden seksikkäin ala onkin biotekniikassa, vaikka myös tällä sektorilla on muutaman lähivuoden aikana tapahtunut merkittiäviä arvostusten ylilyöntejä.

Maanantaina julkaistiin myös toinen jättifuusio. Vivendi Universal sulattaa itseensä USA Networks -kaapelioperaattorin, joka harjoittaa myös elokuvien levitystä. Ranskalais-amerikkalainen yritysrypäs syntyy 10,3 miljardin arvoisella osakenyytin ja käteissumman vaihdolla.

Muutoin it-osakkeet kehittyivät maltillisesti. Nokia ja Sonera kehittyivät eri suuntiin, Nokia kallistui muutamalla prosentilla, kun taas Sonera suuntasi etelään. Vaihdetuimmat it-osakkeet löytyivät jälleen Cisco-Sun-Intel -akselista.

Tuoreimmat osastosta