Hinnat pudonneet 50 prosenttia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Enderon Koponen: Rivakka nousu alkaa toisella vuosipuoliskolla

Endero Oyj:n toimitusjohtaja Kimmo Koposen mukaan markkinoilla käynnistyy rivakka nousu ensi vuoden toisella vuosipuoliskolla ja Endero on nousussa mukana. Markkinat ovat hänen mukaansa tasaantuneet ja kuukausitasolla myös kasvu on mahdollista.

17.12.2001 16:55

Koponen nimitettiin Endero Oyj:n toimitusjohtajaksi toukokuussa 2001 ja siitä lähtien yhtiön henkilökuntaa on vähennetty 230:sta tämän hetken noin sataan.

- Nykyinen henkilökuntamäärä vastaa markkinoiden tämän hetken kysyntää, Koponen kuittaa.

Jotta yhtiö pystyisi kannattavaan kasvuun, laskutuksen työntekijää kohden tulisi Koposen mukaan olla ainakin 400 000 markkaa vuositasolla. Yhtiön tuleva kasvutahti riippuu hänen mukaansa paljon markkinoiden kysynnän kasvusta.

Hinnat alas 50 prosenttia!

Enderon kilpailutilanne on Koposen mukaan menneen vuoden aikana selvästi parantunut monien kilpailijoiden, kuten Razorfishin vetäydyttyä markkinoilta. Näiden mukana markkinoilta on hävinnyt vähintään useiden kymmenien miljoonien markkojen liikevaihto.

- Kilpailijoiden hintahäiriköinti vaikeutti liiketoimintaa. Tähän hetkeen mennessä alalla on tultu hinnoissa huippuhetkistä alas noin 50 prosenttia, Koponen sanoo.

Alalla vallitsi Koposen mukaan hallitsematon kasvu, jolloin unohdettiin asiakkaan tarpeet. Nyt hypetys on unohdettu ja keskitytään lisäarvoja tuovaan ydinliiketoimintaan, hän vakuuttaa.

Uudessa suunnatussa annissa Enderon omistajiksi on tulossa kaikkiaan toistakymmentä institutionaalista sijoittajaa Suomesta ja ulkomailta. Tällä hetkellä Terra Nova Group omistaa Enderosta 60 prosenttia ja Menire Oyj noin viisi prosenttia. Terra Novan isoin omistaja on Menire ja muita suuria ovat muun muassa Sampo ja Tapiola.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?