Nasdaq 3/12: -1,3 % - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

MS Network järjestellään uudelleen

Puolijohteet näyttelivät jälleen pääosaa, kun osakkeet painoivat Nasdaq-indeksiä alaspäin.

4.12.2001 8:25

Ennen kuin kaupankäynti pörssissä alkoi, Semiconductor Industry Association (SIA) ilmoitti piirimyynnin jääneen lokakuussa 10,4 miljardiin dollariin.

Vaikka myynti romahtikin viime vuotisesta tasosta, lokakuun myynti oli kuitenkin hieman parempi kuin syyskuussa. Tunnelin päässä näkyy siis pientä valon kajastusta.

Piiriteollisuuuden orastavaa nousua tukee myös se, että varastot ovat pitkän kurimuksen jälkeen palautuneet normaalitasolle. Tällöin valmistajilla on mahdollisuus sopeuttaa tuotanto oikeaan kysyntätasoon. Tästä on esimerkkinä muun muassa se, että hintataso alkaa joissakin piirituotteissa jo kohota.

Intelin kurssi ei SIA-kauppajärjestön luvuista piitannut, vaan painui 1,9 prosenttia. Texas Instruments heikkeni 3,3 prosenttia ja National Semiconductor 2,4 prosenttia. AMD pinkasi kuitenkin 3,6 prosenttia ylämäkeen ja Motorola seurasi reilulla kahdella posentilla perässä.

Microsoft nousi vajaan prosentin, vaikka menettikin ohjelmistosopimuksen eurooppalaiselle kaapelitelevisioyhtiölle.

Microsoft ilmoitti myös organisoivansa uudelleen MSN-yksikkönsä johtotasoa myöten. Tähtäimessä on tietysti parempi kilpailuasetelma AOL Time Warneria vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?