200107970 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Munich Re putosisyyskuussa tappiolle

29.11.2001 20:18

Maailman suurimman jälleenvakuuttajan Munich Ren tulos sukelsi heinä–syyskuussa 1,21 miljardia euroa miinukselle. Koko vuoden tulos pysyy silti voiton puolella, ja ensi vuonna sekä tulos että liikevaihto kasvavat selvästi, arvioi yhtiön hallituksen puheenjohtaja Hans-Jürgen Schinzler.

Konsernin yhdeksän kuukauden nettotulos oli 85 miljoonaa euroa. Vertailulukua ei ole, koska tämä on ensimmäinen vuosi, jona yhtiö julkistaa neljä osavuosikatsausta. Koko viime vuoden tulos oli 1,75 miljardia euroa. Liikevaihtonsa Munich Re odottaa kohoavan koko vuonna kymmenen prosenttia 34 miljardiin euroon.

Terrori-iskuista koituu saksalaisyhtiölle puolentoista miljardin euron lasku. Syyskuu oli muutenkin synkkä: Bayerin kolesterolilääke Lipobay vedettiin markkinoilta, Total-Fina-Elfin tuotantolaitoksessa Ranskassa räjähti ja Taiwanissa riehui taifuuni.

Huonoilla uutisilla on kuitenkin hyvätkin puolensa. Vakavaraisen markkinajohtajan kilpailuasema kohentuu, kun asiakkaat kiinnittävät entistä enemmän huomiota vakuuttajien maksukykyyn, uskoo Schinzler.

Suunnitelmissa on nyt ?huomattavia hinnankorotuksia ja perustavaa laatua olevia sopimusehtojen muutoksia?. Konsernin osakekohtainen osinko pidetään kaikesta huolimatta ennallaan 1,25 eurossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?