Näkymät paranemassa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Palm irtisanoo 250 työntekijäänsä

Julkaistu: 29.11.2001 11:03

Palm Inc, joka on maailman suurinn kämmentietokoneiden valmistaja, ilmoitti keskiviikkona tilikautensa toisen vuosivartin tappioiden pysyvän arvioidun suuruisena. Yritys yrittää jämäköittää tilannetta irtisanomalla 250 henkilöä.

Palmin osakkeiden arvo on laskentu tänä vuonna jo noin 90 prosenttia ja sen toimitusjohtaja erosi. Liikevaihto tilivuoden toisella vartilla tulee Palmin mukaan olemaan 250-280 miljoonaa dollaria, joka sijoittuu aiemman arvion yläkanttiin.

Pro forma -tappioksi Palm arvioi noin seitsemän senttiä per osake.

Palmin pää- ja hallituksen puheenjohtaja Eric Benhamou kertoi yrityksen nyt toimivan nyt tehokkaammin kuin aiemmin molemmilla toimintansa perusalueilla. Lisäksi yritys pystyy nyt vähentämään lisää kustannuksia.

Palm on edelleen maiilman suurin kämmentietokoneiden valmistaja, mutta talouden hidastuminen, ongelmat uusien tuotteiden lanseeraamisessa ja koventunut kilapilu mm. Handspringin taholta ovat heikentäneet yrityksen liikevaihtoa rajusti ja samalla myös osakkeen kurssi on tippunut.

Palm on loppusuoralla yrityksen ohjelmisto- ja valmistusliiketoimintojen jakamiseksi kahdeksi kokonaan omistamakseen tytäryritykseksi.

Tuoreimmat osastosta