200104573 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Mobiiliportaali Iobox lopettaa Pohjolassa

Espanjaan myyty yritys keskittää toimintojaan

19.11.2001 20:08

Mobiiliportaali Iobox lopettaa toimintansa Suomessa ja Ruotsissa. Suomalaissyntyinen yritys myytiin miljardikaupalla Espanjaan reilu vuosi sitten.

Terra Mobile-Ioboxin omistavat Telefónica Moviles ja Terra Lycos ilmoittivat maanantaina, että ne aikovat keskittää toimintojaan ja lopettaa Pohjoismaiden markkinoille räätälöityjen palveluiden tuottamisen ensi kuun lopulla.

Terra Mobile-Ioboxilla on Suomessa töissä 52–54 henkilöä tutkimuskeskuksessa ja kahdeksan henkeä markkinoinnissa. Ruotsissa yhtiön palveluksessa on neljä henkilöä.

Terra Mobile Finlandin toimitusjohtaja Yngve Nyman ja Telefónica Movilesin viestintäjohtaja Juan José Berganza eivät tiedottaneet irtisanottavien määrää.

Sähköposti sulkeutuujoulukuussa

Ioboxin palveluvalikoimaan kuuluvat matkapuhelinten lisäpalveluiden ohella myös suosittu ilmainen sähköposti. Suomessa käyttäjät pääsevät lukemaan sähköpostejaan 27:nteen joulukuuta saakka. Viestien lähettäminen onnistuu 17:nteen joulukuuta saakka.

Asiakkaat ovat voineet ostaa yhtiön tuotteita etukäteen maksamillaan ?krediiteillä?. Lähinnä soittoäänien ja tunnuskuvien ostoon tarkoitettujen ?krediittien? käyttö on suomalaisille räätälöidyssä palvelussa mahdollista 17:nteen marraskuuta saakka.

Suomen ja Ruotsin Iobox-palveluilla on yhtiön ilmoituksen mukaan 1,2 miljoonaa käyttäjää. Kaiken kaikkiaan Terra Mobile-ioboxiin kuuluvilla palveluilla on yhteensä 5,5 miljoonaa käyttäjää. Käyttäjämäärä putoaa lopetusten jälkeen reiluun neljään miljoonaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?