Kasvua haetaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Mgine Holding langatonta tappiota

Julkaistu: 16.11.2001 13:35

Mgine Holding Oyj syntyi, kun Done, Digital Open Network Environment Oyj, jakaantui kahtia syyskuun lopussa. Käytännössä Mginen osavuosikatsaus on yhtä kuin sen osakkuusyhtiön Reah-U:n liikevaihtotapahtumat.

Toinen jakautumisessa syntynyt yhtiö Done Solutions Oyj julkaisi oman osavuosikatsauksensa aiemmin perjantaina.

Langattoman ympäristön ohjelmistojen ja ratkaisujen toimittaja Reach-U Oyj:n pro forma liikevaihto oli 5,9 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 2,8 miljoonaa euroa. Konsernin pro forma liiketappio oli -0,3 miljoonaa euroa.

Konsernin henkilöstön lukumäärä oli katsauskauden lopussa 142, joista konsernin ulkomaantoiminnoissa työskenteli 77 henkilöä.

Nyt esitetyt luvut ovat pro forma -lukuja, jotka kuvaavat entisen Done-konsernin Reach-U Solutions -liiketoiminta-aluetta eli nykyisen Reach-U Solutions Oyj:n liiketoimintaa.

Konsernin ulkomaisten yhtiöiden liikevaihto oli katsauskaudella yhteensä kaksi miljoonaa euroa vuotta aiempaan 0,8 miljoonaan euroon nähden. Se vastai 34,2 prosenttia liikevaihdosta. Kotimaan osuus konsernin liikevaihdosta oli 3,9 miljoonaa euroa ja 65,8 prosenttia.

Mgine Holding Oyj sulautuu Reach-U Solutionsiin maaliskuun 2002 loppuun mennessä, jonka jälkeen Reach-U Solutions Oyj:n osakkeille haetaan noteerausta Helsingin Pörssin NM-listalla.

Yrityksen johdon arvion mukaan Reach-U Solutions Oyj tulee saavuttamaan aikaisemmin esittämänsä 7-9 miljoonan euron pro forma liikevaihdon vuonna 2001. Konsernin vuositason liikevaihtovolyymin arvioidaan saavuttavan vuoden 2001 loppuun mennessä 13-15 miljoonan euron tason.

Yritys uskoo telekommunikaatio-toimialan ohittaneen pohjan vuoden 2001 toisen puolikkaan aikana. Elpyminen tuleekuitenkin olemaan varovaista.

Konsernissa saatiin aikaiseksi huomattavia kustannussäästöjä kolmannen neljänneksen aikana. Säästöjen täydet vaikutukset tulevat näkymään myös loppuvuonna kustannusten vähenemisenä.