20010238 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tietotekniikka-alan suhdannenäkymät ovat sekavat

Julkaistu: 13.11.2001 22:58

Tietotekniikka-alan suhdannenäkymät ovat nyt poikkeuksellisen sekavat. Suomessa alalla ei mene yhtä huonosti kuin esimerkiksi Ruotsissa, sillä meillä alan palveluyritysten näkymiä kirkastaa vuodenvaihteessa tapahtuva euron käyttöönotto, joka on ylläpitänyt yritysten investointeja niin laitteisiin kuin palveluihin. Alalla pelätäänkin nyt, että vuodenvaihteen jälkeen edessä on samankaltainen krapula kuin aikoinaan vuosi 2000 -päivitysten jälkeen.

Pudotuksia voi tulla ohjelmisto- ja konsultointipuolella, mutta alan suhdannenäkymien sekavuutta lisää kuitenkin entisestään rautakaupan eli tietokonekaupan suhteellisen hyvä veto.

Tietokonekauppaa on viime vuosina pidetty epäkiinnostavana, koska kasvu on ollut hitaampaa kuin konsultoinnissa ja kaupalle välttämättömät varastot ovat rumentaneet tunnuslukuja. Arvostukset ovat kuitenkin muuttumassa.

Tasaista ja suhteellisen vakaata kassavirtaa arvostetaan nyt aivan eri tavalla kuin aikaisemmin, ja monet yritykset ovat vahvistaneet tietokonekaupan asemaa organisaatiossa. Tietokoneidenkaan myynti ei kuitenkaan ole kultakaivos, koska taantuma saa sekä yritykset että kotitaloudet lykkäämään laitteiden uusimista. Toki hajoavat koneet on aina uusittava.

Tuoreimmat osastosta