Hex Y. +4,18% 8.150 p. - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pörssi mojovassa nousussa; Sonera vetää

Tiistaipäivänä kaikki on toisin ja pörssikin mukavassa vauhdissa. Sonera vetää kurssinousua, mutta Nokian eilen julkistama tieto matkapuhelinvalmistajien yhteistyöstä ja sitoutumisesta eräänlaiseen open sourceen nostaa jätin kurssia niinikään tanakasti.

13.11.2001 15:31

Kurssinousu alkoi Nokian osalta jo eilen Yhdysvaltain pörsseistä ja on jatkunut yleisesti tänään myös Euroopassa. Perussyynä on ollut myös eräänlainen (ennenaikainen?) helpotus siitä, että eilinen lentokoneonnettomuus oli sittenkin vain yksittäinen ilmiö.

Nokian osake on tätä kirjoitettaessa kello 15.15 vajaan kuuden prosentin nousussa ja sen kurssi on karvan alle 26 euroa.

Sonera on puolestaan tänään noussut yli yhdeksän prosenttia ja kurssi on 5,46 euroa.

Muita mukavia teknonousuja ovat tänään tehneet Perlos, miltei kahdeksan, PMJ automec yli seitsemän ja PKC Group miltei seitsemän prosentin ja samalla tasolla myös Eimo Oyj.

SanomaWSOY on ollut päivän laskija. se kärsii yhä eilisen tulosjulkistusken tuomasta kankkusesta. Osakkeen A-versio on laskenut yli neljä ja B vajaat neljä prosenttia.

Teknopuolella Benefonin kurssi on tänään vaeltanut alaspäin reilut 3,5 prosenttia. Benefonin kurssi on nyt 3,8 euron arvoinen.

Tietotekniikka- ja elektroniikka-ala on tänään noussut yhteensä yli kuusi prosenttia pörssissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?