Hex Y. -1,43 % 7.872 p. - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Teknoilla synkkää pörssissä; Soneran merkintä pudotti kurssia

Julkaistu: 12.11.2001 15:50

Tekno-osakkeiden kurssit nuutuivat maanantaina Helsingin Pörssissä. Syynä on ollut investointipankkiirien uskonlasku matkapuhelinyhtiöiden voitontekokykyyn Euroopassa. Synkkien epäilyjen kohteena ovat erityisesti Siemens, Ericsson, Alcatel ja Nokia. Soneran kurssi puolestaan putosi merkintähinnan asetuksen mukana noin 18 prosenttia - nimellisesti.

Sonera poikkesi perjantaina perinteisestä tavastaan julkaista tiedotteensa. Aiemmin menetelmänä on ollut julkistaa tiedot varsinaisen Pörssin aukioloaikana, nyt siirryttiin käytäntöön, jossa tiedotteet julkistetaan vasta hieman ennen iltapörssin sulkeutumista.

Ilmeisesti poikkeuksellinen menettely johtui omituisesta tavasta siirtää osakkeen arvonmäärittely yhtiökokoukselta hallitukselle - seikka joka on herättänyt paljon ihmettelyä ja paheksuntaa.

Soneran hallitus päätti osakkeiden merkintähinnaksi 2,7 euroa, jolloin kahta vanhaa osaketta kohti saa merkitä yhden uuden. Tällöin osakkeen hinnan pitääkin asettua nyt Hexissä nähtävälle noin viiden euron tasolle. Tällä hetkellä (klo 15.15), osakkeen kurssi on 5,08 euroa.

Koko teknosektori on laskenut yli kaksi prosenttiyksikköä Nokian vanavedessä. Nokian kurssilasku tänään on ollut miltei kolme prosenttia ja osakkeen kurssi 24,68 euroa.

Tänään tuloksensa julkistaneen SanomaWSOYn A-osake on laskenut miltei kahdeksan prosenttia huonohkon tuloksen seurauksena.

Päivän nousijoihin kuuluu tänään Benefon, jonka osake on noussut vajaat kolme prosenttia. Sen osake noteerattiin tarkasteluajakohtana 3,9 euron arvoiseksi.