2001012640 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Sampo esittää yt-neuvottelujen aloittamista hallinto- ja tukipalveluissa

Julkaistu: 8.11.2001 21:03

Finanssikonserni Sampo esittää yt-neuvottelujen aloittamista konsernin hallinto- ja tukipalveluissa. Henkilöstön vähentämistarpeen arvioidaan olevan enintään 750 työntekijää.

Asiakaspalvelutehtävissä olevaa henkilöstöä neuvottelut eivät koske.

Tiedotteen mukaan konsernissa on syksyn aikana toteutettu hallinto- ja tukitoimintojen tehostamiseen tähtäävä selvitystyö.

Kohteena ovat olleet konsernin yhteiset sekä pankkitoiminnan, pitkäaikaissäästämisen ja vahinkovakuutuksen hallinto- ja tukipalvelut. Samanaikaisesti on tarkasteltu organisaatiorakenteita.

Esimerkiksi vahinkovakuutuksessa on nyt käynnistetty kahden pääorganisaation yhdistäminen ja asiakaspalveluun liittyvien tukitoimintojen järkeistäminen.

Osa hallinto- ja tukitehtävistä katoaa ja henkilöstömäärä sopeutetaan vastaamaan Sampo-konsernin nykyistä rakennetta ja toimintamallia.

Tehostamistoimien henkilösäästöt ovat vuositasolla noin 32 miljoonaa euroa ja toiminnalliset säästöt noin 20 miljoonaa euroa.

Henkilöstövähennykset pyritään toteuttamaan pääosin muilla toimenpiteillä kuin irtisanomisilla ensi vuoden aikana.

Neuvotteluesityksen mukaan sopeuttamisprosessiin kuuluvat ennen irtisanomisia toimintojen yhtiöittämiset ja ulkoistamiset, uudelleenkoulutus asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin, eläkeratkaisut sekä vapaaehtoisten tukipakettien tarjoaminen työtä vaille jääneille.

Sammon vakuutuksen henkilöstöyhdistykset ovat julistaneet ylityökiellon vastalauseeksi työnantajan aikeille vähentää henkilöstöä. Vakuutusyhtiö Sammon, Henki-Sammon ja Sampo Teollisuusvakuutuksen toimipisteitä koskeva ylityökielto tulee voimaan heti ja päättyy 22. marraskuuta.

Tuoreimmat osastosta