Sonera myy hakemistoliiketoimintansa 3i:lle

Sonera Oyj on allekirjoittanut aiesopimuksen kokonaan omistamansa tytäryhtiönsä, Sonera Info Communications Oy:n, koko osakekannan ja liiketoiminnan myymisestä eurooppalaiselle pääomasijoitusyhtiö 3i:lle.

7.11.2001 10:44

Aiesopimuksen mukainen, kokonaan käteisenä maksettava kauppahinta on 125 miljoonaa euroa. Aiesopimukseen sisältyvät myös Soneran omistukset Conduit plc:ssä (10 %), 118 Ltd:ssä (45 %) sekä Sonera Info Communcationsin omistus Intra Call Centeristä (100%), Suomen Keltaiset Sivut Oy:stä (30%) ja Suomen Numeropalvelusta (40%).

Metro One Telecommunications Inc:n osakkeet eivät kuulu kauppaan.

Soneran on jo pitkään odotettu myyvän hakemistobisneksensä, nyt ostajaksi on ilmennyt 3i, joka ei ole ollut kaikissa spekulaatioissa ostajaehdokas. Myös Soneran saamaa hintaa on joissakin arvioissa pidetty odotettua alhaisempana.

Osapuolet odottavat varsinaisen myyntisopimuksen saatavan allekirjoitetuksi kuluvan vuoden loppuun mennessä, ja kaupan saatavan lopulliseen päätökseen vuoden 2002 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Sonera Info Communications Oy tarjoaa hakemistoratkaisuja operaattorien, Internet-palveluntuottajien, portaalien sekä muiden palveluntarjoajien ja yhteisöjen yhteistyökumppanina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?