2001011633 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nordic Aluminiumin tuotteet eivät käy kaupaksi

Julkaistu: 29.10.2001 1:43

Sähköteknisiä tuotteita ja komponentteja valmistavan Nordic Aluminiumin tulos puolittui alkuvuonna verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan. Syynä heikkoon tulokseen oli yhtiön valmistamien tuotteiden heikko kysyntä.

Konsernin tulos ennen satunnaisia eriä, varauksia ja veroja oli 2,7 miljoonaa euroa tammi–syyskuussa, kun se edellisvuoden tammi–syyskuussa oli vielä 4,8 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos laski 0,39 euroon 0,72 eurosta.

Liikevaihtoa kertyi 67,5 miljoonaa euroa eli saman verran kuin edellisvuonna. Heinä–syyskuussa yhtiön liikevaihto laski viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 7,5 prosenttia 19,9 miljoonaan euroon.

Konsernin kolmannen neljänneksen tappio oli 0,15 miljoonaa euroa, kun viime vuonna syntyi 1,08 miljoonaa euroa voittoa.

Heinä–syyskuussa yhtiön liiketoimista vain sähkötekniset tuotteet tuotti voittoa, jota kertyi 1,23 miljoonaa euroa.

Loppuvuodennäkymät heikot

Uuden sukupolven matkapuhelinverkkojen rakentamisen viivästyminen johti komponentit liiketoiminnan 0,45 miljoonan euron tap-pioon. Vuosi sitten yksikkö teki samasta syystä 0,75 miljoonan euron tappion.

Profiilit-liiketoiminnan tappio oli kolmannella neljänneksellä 0,37 miljoonaa euroa, yhtiön mukaan syynä oli käytettävissä olevan tuotantokapasiteettiin nähden vähäinen tuotanto.

Näkymistään Nordic Aluminium kertoo, että koko vuoden tulos heikkenee merkittävästi viime vuodesta. Konsernin tilauskanta oli syyskuun lopussa 5,33 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten se oli 9,52 miljoonaa euroa. Viime vuonna tulos oli 6,37 miljoonaa euroa.

Sähköteknisten tuotteiden kysynnän yhtiö arvioi pysyvän ennallaan. Komponenttien kysyntä tulee pysymään heikkona tietoliikennesektorin ongelmien vuoksi ja yksikön loppuvuoden tulos jää tappiolliseksi.

Alumiiniprofiilien kysyntä on niin ikään heikkoa, lisäksi tuotannon sopeuttaminen vähäisempään kysyntään aiheuttaa kuluja. Yksikön viimeisen neljänneksen tulos jää yhtiön mukaan lähelle nollaa.

Nordic Aluminiumin omavaraisuusaste oli syyskuussa 36,9 prosenttia.

Tuoreimmat osastosta