Myös verkot miinuksella - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Merrill Lynch uskoo Ericssonin tappioiden synkistyvän

Matkapuhelin- ja -verkkovalmistajajätti Ericsson julkistaa kolmannen vuosineljänneksen osavuotiskatsauksensa perjantaina. Keskiviikkona sijoituspankkiiri Merrill Lynch antoi lausunnon, jossa se kertoo uskovansa Ericssonin vuosivartin menneen todennäköisesti odotettua heikommin.

24.10.2001 13:09

Ericssonin huonon tuloksen ML uskoo johtuvan mm. siitä, että Ericsson on joutunut myymään matkapuhelimiaan rajusti alennettuun hintaan päästäkseen eroon vanhoista varastoista. Lisäksi se uskoo matkapuhelinverkkomarkkinoiden heikentymisen jatkuvan.

ML odottaa Ericssonilta paljon aiempaa pahempia tappioita: eli kun se aiemmin uskoi Ericssonin epsin olevan miinuksella 0,29 kruunua, ennuste on nyt peräti 0,45 kruunua.

Verkkopuolen ebit-tappioksi se uskoo 300 miljoonaa Ruotsin kruunua kun varhaisempi ennuste oli samanverran plussalla.

Matkapuhelinpuolen tappioennustetta se puolestaan kasvatti 2,6:sta 3,5 miljardiin kruunuun.

Ericssonin kokonaistappio ennen veroja olisi ML:n näkemyksen mukaan 4,4 miljardia aiempaan 2,6 miljardiin verrattuna.

ML myös heikentää Ericssonin näkymiä vuosille 2002 ja 2003, muttei anna tarkempia lukuja. Osakkeen suosituksen se pitää edelleen "neutraalina".

Merrill Lynchin arvio ei ole mitenkään poikkeava. Myös Dagens Industri povasi maanantaina Ericssonin verkkovalmistuksenkin ajautuneen ensi kertaa tappiolliselle tielle tämän neljänneksen aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?