200102629 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Investoijia haetaan nyt myös Suomesta

Julkaistu: 28.10.2001 17:36

Pääministeri Adrian Nastase vieraili Suomessa viime viikolla mukanaan 17 hengen liikemiesseurue. Oulun valinta yhdeksi vierailukohteeksi paljastaa sen, että Romaniakin on kiinnostunut informaatioteknologiasta. Romanian it-sektorin nousuun tarvittaisiin kuitenkin kipeästi ulkomaisia investointeja.

Niitä Romania ei ole onnistunut juurikaan keräämään. Itään katseensa suunnanneet länsiyritykset ovat jääneet mieluummin lähimpiin maihin kuten Unkariin ja Tsekkiin.

Nastasen mielestä Romanialla on nyt etsikkoaika ulkomaisten investointien houkuttelemisessa. Makrotalouden vakauttamisen lisäksi maassa on uudistettu lainsäädäntöä, joka on tähän asti pitänyt ulkomaisen pääoman varovaisena. Mutta miksi ulkomaisten yritysten kannattaisi sijoittua Romaniaan?

– Romania on ensinnäkin iso markkina. Maassa on 22 miljoonaa asukasta. Lisäksi meillä on paljon koulutettua ja osaavaa työvoimaa, muun muassa it-alan ihmisiä. Armeijan käytöstä vapautuneita toimitiloja on yrityksille tarjolla runsaasti, Nastase perustelee.

Tuoreimmat osastosta