Hinnasto uusiksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Sampo laskee talletuskoron kahdesta puoleen

Julkaistu: 22.10.2001 15:29

Sampo Pankki pudottaa ensi vuoden alussa Sampo-käyttelytilin "etuasiakaskoron" kahdesta 0,5 prosenttiin ja "kanta-asiakaskoron" yhdestä 0,25 prosenttiin. Myös palvelumaksut muuttuvat: osa nousee osa laskee.

Sampo perustelee käyttelytiliensä koronlaskua yleisen korkotason laskulla. Yhtiö on pudottanut myös prime-lainakorkojaan tänä vuonna kolme kertaa.

Talletustuottojen leikkaamisella pankki patistaa asiakkaita siirtämään rahojaan "rahastoihin, vakuutuksiin tai korkeampikorkoisiin talletustileihin".

Pakettihinta alas, lisäpalvelut ylös

Ensi vuoden alussa myös pankin palvelupaketin perushinta laskee kuuteen euroon, kun se nyt on 6,73 euroa. Pankin etuasiakkaat saavat palvelupaketista75 prosentin alennuksen. Kanta-asiakkaille alennus on ensi vuonna 50 prosenttia (nyt 75 %) ja palvelupaketin hinta kolme euroa kuukaudessa.

Etuasiakaan on ostettava pankin finanssipalveluja 12 500 euron arvosta (nyt 12 614 euroa), ja kanta-asiakkaaksi pääsy vaatii 2 500 euron palvelujen arvoa tai 600 euron kuukausituloja (nyt 2 523 euroa/673 euroa).

Lisäksi Sampo muuttaa maksullisiksi laskunmaksun ja tapahtumakyselyn automaatilla sekä lisäkortit. Etu- ja kanta-asiakkaat maksavat palvelusta 0,25 euroa ja muut yhden euron. Tapahtumakysely automaatilla maksaa jatkossa puoli euroa euroa.

Käteisnostot "ilmaisia"

Käteisnostot Otto.-automaateilla säilyvät maksuttomina, samoin saldokyselyt ja kuitit kaikilla automaateilla.

Palvelupaketti sisältää jatkossakin maksupalvelun ja puhelinpalvelun suorittaman ja itse verkkopankissa suoritetun laskunmaksun, samoin yhden pankki- tai automaattikortin.

Sampo lanseeraa samalla ePiste -internet-päätteet, joilla asiakkaat voivat maksaa laskunsa pankkikonttoreissa. Tähän mennessä pankilla on reilut puoli miljoonaa verkkopankkitunnukset lunastanutta asiakasta.

Uudet hinnat tulevat voimaan ensi vuoden alussa, mutta automaattiasioinnin ja korttien hintamuutokset vasta helmikuussa 2002.

Tuoreimmat osastosta