Tulos laski, silti odotuksiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

IBM tyytyväinen tulokseensa

Julkaistu: 17.10.2001 8:11

International Business Machines kertoi osavuosikatsauksessaan tehneensä voittoa vuoden 2001 kolmannella neljänneksellä 1,6 miljardia dollaria. Vuosineljänneksen liikevaihto oli 20,4 miljardia dollaria, laskua edellisen vuoden kolmanteen neljännekseen oli kuusi prosenttia.

Kun valuuttakurssien muutokset otetaan huomioon, liikevaihdon laskuksi tuli kolme prosenttia. Liikevaihtoa koitui puoli miljardia dollaria ennakoitua vähemmän. Vuosi sitten IBM:n liikevaihto oli 21,8 miljardia dollaria ja tulosta tuli noin kaksi miljardia dollaria. Näin tuloksen laskuksi saadaan 19 prosenttia.

Osakekohtainen tulos putosi 1,08 dollarista 90 senttiin, mikä kuitenkin on himpun eli sentin analyytikkojen konsensusennustetta parempi.

IBM:n pääjohtaja Louis V. Gerstner kommentoi tähänastista vuoden kulkua tyytyväisenä:

- IBM:n taloudellinen tilanne on edelleen sektorinsa vakaimpia. Asiakkaat ostavat yhä useammin ratkaisuja, mistä on hyötynyt erityisesti IBM Global Services -yksikkö.

Vaikka mikroelektroniikan ja pc-koneiden markkinat ovat tuntuneet myös IBM:n tuloksessa, palveluliiketoiminta nähdään yhtenä tulevaisuuden avaimena. Myös esimerkiksi ohjelmistot -yksikön liikevaihto kasvoi 10 prosentilla edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna.

Tulevaisuuteen eli neljänteen neljännekseen IBM suhtautuu luottavaisesti.

Tuoreimmat osastosta