200101000 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

MTV3 evakuoi postikeskuksen

Julkaistu: 29.10.2001 14:36

Mediatalot eri puolilla maailmaa ovat joutuneet pernaruttouhkausten kohteeksi. Helsingin Ilmalassa sijaitsevan televisioyhtiö MTV3:n toimitiloista löytyi tiistaina epäilyttävä kirje. Toimitusjohtaja Ilkka Kylmälän mukaan pulveria sisältänyt kirje saapui yhtiöön aamupostin mukana. Kirjeen avasi toimitilojen postituksen työntekijä. Samaan aikaan postitushuoneessa oli mahdollisesti 4–5 ihmistä. Postitushuone evakuoitiin poliisin tutkimuksia varten.

Valkoista jauhetta sisältäviä kirjeitä löytyi tiistain mittaan neljästä paikasta Helsingissä. Lisäksi kansalaisilta tuli kaksi ilmoitusta epäilyttävistä kirjeistä Tampereelta ja Lappeenrannasta. Lappeenrantalainen kirje on osoittautunut vaarattomaksi.

Pääkaupungin jauhekirjetapaukset havaittiin Kluuvin kauppakeskuksesta, MTV3:n tiloista, Elisan postikeskuksesta sekä Malmin poliisista. Ainakin yksi kirje on poliisin mukaan lähetetty Yhdysvalloista.

Poliisi aloitti tiistaina epäilyttävien jauhekirjeiden tutkimukset. Bakteerinviljelytutkimus kestää noin vuorokauden, mutta tulosten analyysi vienee muutamia päiviä.

Sisäministeri Ville Itälän (kok.) mielestä tiistaina julkisuuteen tulleissa epäilyttävissä kirjeissä on kyse todennäköisesti ilkivallasta. Itälän mukaan viranomaisten uhka-analyysi on edelleen sama kuin ennen. Uhka Suomessa on edelleen hyvin vähäinen. Valmiuksia tietenkin täytyy pitää edelleen yllä.

Itälän mukaan päivän tapauksista ainakin yksi osoittautui pilaksi eikä pernaruttobakteereiksi.

Euroopassa ei toistaiseksi ole löydetty pernaruttobakteeria. Yhdysvalloissa yksi henkilö, floridalaisen lehtitalon kuvatoimittaja, on kuollut pernaruttoon. Viisi henkilöä on saanut tartunnan ja yhdeksän on altistunut bakteerille.

Lisää aiheesta: Taloussanomat.fi

– Yleisradio ja Sanomatalo lisänneet turvatoimia

Tuoreimmat osastosta