2001011391 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

SSH pudotti liikevaihto-ennustettaan

Julkaistu: 29.10.2001 14:52

Tietoturvayhtiö SSH Communications on alentanut arviotaan koko vuoden liikevaihdostaan. Se toistaa samalla tammi–kesäkuun osavuosikatsauksessa esittämänsä arvion, jonka mukaan koko vuoden tulos jää tappiolliseksi.

Vuosiliikevaihdokseen SSH ennakoi nyt 20–22 miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan loppuvuoden ennustaminen sisältää huomattavia epävarmuuksia ja riskejä markkinatilanteesta johtuen.

Epävarmuus vaikuttaa lyhyellä aikavälillä

SSH arvelee, että tänä vuonna on mahdollista yltää noin 25 miljoonan euron liikevaihtoon. Uuden liikevaihtoennusteen ylärajan saavuttaminen on riippuvainen uusien tuotteiden myynnistä viimeisen neljänneksen aikana, yhtiö toteaa.

– Tietotekniikkamarkkinoiden epävarmuuden jatkuminen sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa vaikuttaa yhä yhtiön lyhyen aikavälin liikevaihtoon. Tällä hetkellä yhä useammat asiakkaat ovat nostaneet internetin tietoturvan esille, mutta vielä ei ole varmuutta siitä, kuinka nopeasti ostopäätökset nykytilanteessa syntyvät, SSH luonnehtii nykytilannetta.

SSH uskoo, että kolmannen neljänneksen liikevaihto muodostuu hieman toista neljännestä paremmaksi. Toisen neljänneksen liikevaihto oli 4,1 miljoonaa euroa.

Konsernin tulos ennen satunnaisia eriä oli tammi–kesäkuussa 1,3 miljoonaa euroa tappiollinen. Liikevaihtoa kertyi 10,5 miljoonaa euroa.

Tuoreimmat osastosta