Hex Y. -0,15% 6.978 p. - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pörssissä teknot laskussa

Pörssin Yleisindeksi on perjantaina Helsingissä niukassa laskussa. Perinteiset alat näyttävät kärsivän metallia ja rakentamista lukuunottamatta, uuden talouden puolelta puolestaan tietoliikenne ja elektroniikka. Nousijoitakin onneksi löytyy kuten mm. PMJ Automec, Comptel ja F-Secure

12.10.2001 15:47

Tänään ovat päivän nousijoita teknopuolella olleet PMJ Automec, Comptel ja F-Secure. Viimemainittu on pitkästä aikaa päässyt (tällä hetkellä, klo 15.30) yli yhden euron kurssin. Kaikkien kolmen osakkeiden arvo on noussut yli kuusi prosenttia.

Teknolaskijoiden kärkeä ovat puolestaan Perlos ja Aldata.

F-Secure ilmoitti torstaina sopineensa Compaqin kanssa lisenssi- ja jakelusopimuksesta uutta iPacqia koskien, mikä on saattanut reipastaa kurssia. Toisaalta myös SSH:n tänään julkistama tulosvaroitus vahventaa F-Securen asemaa. SSH ilmoitti koko vuoden jäävän tappiolliseksi ja sen kurssi laski kolme prosenttia 3,14 euroon.

Nokian kurssi kääntyi iltapäivällä laskuun puolen prosentin verran. Yrityksen osavuosikatsaus julkistetaan ensi perjantaina, ja sitä odotetaankin sijoittaja-, analyytikko- ja asiantuntijapireissä suurella mielenkiinnolla.

Nokian osakkeen kurssi oli tarkkailuaikana 20,95 euroa.

Sonera puolestaan oli pitkästä aikaa laskussa tänään. Osakkeen kurssi käväisi syvemmälläkin, mutta tätä kirjoitettaessa se oli neljännesprosentin laskussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?