2001010051 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Venäläistieto: Telia ostaa Sonera-osuuksia Baltiassa

Julkaistu: 29.10.2001 15:39

Ruotsalainen Telia ei kommentoi huhuja, joiden mukaan se olisi investoimassa kymmenen miljardia kruunua teleyhtiöihin Baltiassa ja Venäjällä. Venäläisten lehtitietojen mukaan Telia haluaa hallintaansa kuusi teleyhtiötä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Telia omistaa Baltian teleyhtiöt yhdessä Soneran kanssa.

– Tiedot eivät ainakaan perustu Telian lähteisiin. Perinteiseen tapaamme emme kiellä emmekä myönnä tällaisia huhuja, sanoo Telian investor relations -yksikön johtaja Tobias Lenner.

Hän arvioi, että tiedot perustuvat ruotsalaisen Dagens Industri -lehden taannoiseen spekulointiin siitä, kuinka paljon Telia joutuisi maksamaan Soneran Baltia-osakkuuksista. Dagens Industri -lehden tietojen mukaan Telia vain odottaa, koska heikosti voiva Sonera joutuu niin ahtaalle, että se myy osakkuutensa Baltian maissa ja Venäjällä.

Telian konsernijohtaja Marianne Nivert on aikaisemmin sanonut, että Baltian ja Venäjän markkinat ovat välttämättömiä Telian kannalta. Telia arvioi myös, että juuri näillä markkinoilla on kasvupotentiaalia. Telia on ollut Baltian markkinoilla vuodesta 1993.

Tuoreimmat osastosta