Oma XP-lehmä suossa? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Microsoftin Courtois uskoo pc-markkinoiden 10 prosentin kasvuun

Julkaistu: 3.10.2001 10:17

Financial Times kertoo Microsoftin Euroopan johtajan Jean-Philippe Courtoisin odottavan pc-myynnin elpyvän yli kymmenen prosentin tasolle ennemmin tai myöhemmin. Gartner Dataquest pysyy silti sitkeästi noin viiden prosentin kasvulukuennusteessaan. Microsoft näkisi kasvua mielellään, koska se merkitsisi myös kasvavaa myyntiä yrityksen tulevalle Windows XP -käyttöjärjestelmälle.

- En usko, että pc-teollisuus on tuomittu hitaaseen kasvuun vuosiksi. Odottaisin sen palaavan yli kymmenen prosentin tasolle jälleen, Jean-Philippe Courtois kertoo.

- Kun ajattelemme niitten ihmisten määrää, jotka voisivat käyttää pc:tä, olemme vasta raapaisseet pintaa.

Gartner Dataquest uskoo kasvun jäävän kuitenkin keskikastin yksinumeroisiin lukuihin ja joka tapauksessa alle kymmenen prosentin.

Courtois on huolissaan siitä, millaisia vaikutuksia pc-myynnin kasvun hidastumisella on lokakuun lopulla julkistettavan Windows XP:n myyntiin. Microsoft oli odottanut Euroopan alueelle 7-8 prosentin myynnin nousua, mutta nykytilanne pakottaa sitäkin laskemaan lähiajan arvioitaan viiteen porsenttiin.

Microsoftkaan ei ole selvinnyt täysin puhtain paperein tästä vuodesta. Se alensi tulosennustettaan syyskuun alussa, jolloin se totesi kolmannen vuosivartin jäävän alle edellisvuoden vastaavan.

Tuoreimmat osastosta