Nasdaq 2/10: +0,8 % - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Korkotaso laski jenkeissä 0,50 prosenttia

Yhdysvaltain keskuspankki Fed alensi tiistaina ohjaus- ja diskonttokorkoaan jo yhdeksännen kerran tänä vuonna; tähtäimessä on jenkkitalouden elvyttäminen ensisijaisesti rahapolitiikan keinoin.

3.10.2001 8:39

Yhdysvaltain keskuspankki laski tiistaina ohjauskorkoaan 3,0:stä 2,5:een prosenttiin ja harvemmin käytettyä diskonttokorkoa 2,5:stä 2,0:een prosenttiin.

Tällä hetkellä Yhdysvalloissa vallitsee todella mielenkiintoinen taloudellinen tilanne, sillä korkotaso on ollut näin alhaalla viimeksi 39 vuotta sitten.

Samalla reaalikorko painui jo hieman negatiiviseksi: jenkkipankit saavat siten keskuspankilta luottoa korolla, joka on hitusen pienempi kuin inflaatiovauhti. Heinäkuussa inflaatio laukkasi Yhdysvalloissa 2,7 prosentin vuotuista vauhtia.

Fed joutui Alan Greenspanin johdolla taipumaan markkinoiden tahtoon ja alentamaan korkotasoa jälleen. Nousurallia ei markkinoille kehkeytynyt, koska koronlasku oli jo aiemmin ennakoitu.

It-osakkeissa ei nähty merkittäviä nousupyrähdyksiä eikä tosin notkahduksiakaan. Sonera pomppasi kuitenkin 7,0 prosenttia, mutta laskussa olivat muun muassa Nokia 0,3, Cisco 3,5 ja Texas Instruments 7,4 prosentilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?