Tilastokeskus tutki - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Teollisuustuotanto laski edelleen elokuussa

Julkaistu: 28.9.2001 10:44

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto laski Tilastokeskuksen mukaan elokuussa 1,9 prosenttia vuotta aiemmasta. Teollisuustuotannon huhtikuussa alkanut lasku on kuitenkin hidastunut, ilmenee Tilastokeskuksen ennakkolaskelmista.

Kausitasoitettuna elokuun tuotanto jopa kasvoi heinäkuuhun verrattuna. Tammi-elokuussa työpäiväkorjattu tuotanto kasvoi prosentin edellisvuodesta.

Metalliteollisuuden tuotanto kääntyi elokuussa 3 prosentin kasvuun. Metalliteollisuuden sisällä sähköteknisten tuotteiden valmistus kasvoi runsaat 6 prosenttia vuoden 2000 elokuuhun verrattuna. Muun metalliteollisuuden tuotanto sen sijaan väheni vajaan prosentin.

Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto väheni elokuussa vajaat 12 prosenttia vuotta aiemmasta. Kemianteollisuuden tuotanto laski runsaat 3 prosenttia ja muun tehdasteollisuuden tuotanto runsaat 4 prosenttia. Energian tuotanto kasvoi vajaat 3 prosenttia edellisvuodesta.

Tehdasteollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli elokuussa 83 prosenttia, kun se viime vuoden elokuussa oli lähes 4 prosenttiyksikköä suurempi. Massa- ja paperiteollisuuden käyttöaste oli 85 prosenttia, metalliteollisuuden 87 prosenttia ja kemianteollisuuden 78 prosenttia. Muun tehdasteollisuuden käyttöaste oli 79 prosenttia.

Tuoreimmat osastosta