2001013242 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Alkaville yrittäjillekokemusryhmävalmennusta

Julkaistu: 29.10.2001 0:04

Uudenmaan liitto on kehittänyt alkavien yrittäjien koulutukseen kokemusryhmävalmennuksen. Virtuaaliklubiksi nimetty pilottihanke on uudenlainen tapa oppia ja kasvaa yhdessä tekemään liiketoimintaa.

– Siinä alkava yrittäjä kohtaa kokeneen yrittäjän ja vaihtaa kokemuksia. Yrittäjien vuorovaikutus tapahtuu pienryhmäkokoontumisen ja uutena elementtinä luodun virtuaaliklubin avulla. Virtuaaliklubi täydentää normaalia yhdessäoloa, vahvistaa omia tietoteknisiä taitoja sekä edistää sähköisen liiketoiminnan kytkemistä osaksi yrityksen normaalia liiketoimintaa, kuvailee projektipäällikkö Liisa Lindsberg-Mattsson.

Kokemusryhmävalmennus on tarkoitettu alkaville ja toimiville eri palvelu- ja tuotannollisten alojen yrityksille mukaan lukien it-ala.

– Niiden avulla lähennämme uutta teknologiaa ja perinteisiä tuotanto- ja palvelualoja. Valmennus kestää kahdeksan kuukautta ja sisältää yhdeksän luentoa. Luennot ruokkivat innovointiprosessia erilaisilla teemoilla, joihin kytkeytyy internetin hyödyntäminen.

Uudenmaan liitto käynnisti maaliskuussa kolmivuotisen Womenet-valmennus-, konsultointi- ja verkostointihankkeen. Sillä edistetään tietotekniikan sekä erityisesti internetin hyödyntämistä ja sähköisen liiketoiminnan käyttöönottoa osana muuta liiketoimintaa.

– Haimme yrittäjävalmennukseen ja yritysklinikallemme konsultoitavaksi kasvuvaiheessa olevia palvelualan ja kaupan yrityksiä, joita saimme noin 40. Alussa kohdistimme toimintamme naisyrittäjille ja perheyrityksille. Jatkossa ei käytetä enää kyseistä rajausta.

Tuoreimmat osastosta