Suuret haasteet - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ylönen pysyy SSH:n toimitusjohtajana 2002 alkuun

Julkaistu: 21.9.2001 12:58

SSH Communications Security Oyj:n toimitusjohtajavaihdos johtuu yrityksen perustajan Tatu Ylösen mukaan strategiamuutoksesta, jossa haetaan kasvua yritysten hajautettujen sisäverkkojen hallinnoimisesta ja turvaamisesta.

Ylönen muistelee, että joku markkinatutkimusyritys on arvioinut tämän markkinasiivun arvoksi kahdeksan miljardia dollaria vuonna 2005. Ainoastaan 10-20 prosenttia yrityksistä on ajanmukaistanut verkkonsa, ja loput ovat vielä neitseellistä aluetta.

-Tarkoituksemme on nousta kolmen suuren joukkoon tällä alueella. Olemme muuttaneet jo organisaatiota tuotelähtöiseksi. Parhaillaan työryhmä pohtii niitä mekanismeja, joissa SSH:n tuotteet saadaan nopeammin markkinoille, ja miten ne muuttuvat rahaksi mahdollisimman nopeasti Tuotekehityksen ja valmiin tuotteen väliä lyhennetään. Reagointiherkkyyttä pyritään parantamaan tuntuvasti.

Ylönen sanoo, että hän pyrkii evankelioimaan SSH:n uutta strategiaa erilaisissa tilaisuuksissa ja foorumeissa maailmalla.

-Uskon pääseväni mihin tahansa tilaisuuteen maailmalla, ja siitä on tulossa hyvin kova rumba. Pysyn tämän toiminnan vuoksi toimitusjohtajana pidempään. Aloitamme uuden vetäjän etsinnän lähikuukausien päästä, jolloin hän voi tulla meille töihin ensi vuoden puolella.

Ylönen huomauttaa, että uuden toimitusjohtajan täytyy tuntea kohdemarkkinat ja asiakasrajapinta. Hän ei kuitenkaan ota kantaa siihen, pitääkö tulevan vetäjän olla ulkomaalainen.

Merkittävää kasvua

Ylönen korostaa, että uuden strategian onnistuminen voi johtaa merkittävään uuteen kasvuun ensi vuoden puolella. Myöskään talouden taantuminen ei ole yllättänyt finanssitavoitteita.

-Emme ole muuttaneet kasvutavoitteitamme. Tietysti taantuma vaikuttaa asiakasyrityksiin, jotka ymmärtävät, että tietoturva mahdollistaa entistä tehokkaampaa toimintaa.

Viime vuoden tammikuussa toimitusjohtajaksi nimitetty Markku Kangas jatkaa nyt yrityksen neuvonantajana.

Ylösen mukaan muutokseen ei liittynyt dramatiikkaa.

-Asiat hoituivat yhteisymmärryksessä, hän korostaa.

Tuoreimmat osastosta