Henkilöstö puoleen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

3Com vuoli tappiota

Verkkokortteja, -kytkimiä ja internet-laitteita valmistava 3Com julkisti tilivuotensa ensimmäisen vuosivartin tuloksen keskiviikkona. Sen tappio jaksolla kolminkertaistui 232 miljoonaan dollariin ja liikevaihto putosi miltei kolme viidesosaa, uutistoimisto Bloomberg kertoi. Yritys on irtisanonut henkilöstöstään noin 6000 eli puolet.

20.9.2001 9:05

3Comin tilivuoden ensimmäinen neljännes päättyi elokuun viimeisenä päivänä. Yrityksen liikevaihto laski edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna ripun alle 390 miljoonan dollarin viime vuoden 934 miljoonasta dollarista. Kyseessä oli yrityksen kuudes tappiollinen neljännes putkeen.

Pääjohtaja Bruce Claflin uskoo yrityksen pääsevän voitolliseksi toukokuussa 2002.

Claflin totesi, että olosuhteet markkinoilla eivät ole kovin voimakkaasti muuttumassa.

- Kyse on epävarmasta ympäristöstä. Lisäksi kalenterivuoden neljännen neljänneksen tulosennusteen toteutuminen sisältää suurempia riskejä kuin oli tammikuussa nähtävissä.

Yritys odottaa vuoden alussa annetun arvion mukaan kuluvalta neljännekseltä parempaa tulosta kuin ensi vuosivartilta.

Tulos heikompi kuin odotettiin

Päättyneen neljänneksen tulos alitti analyytikkojen ennusteet reippaasti. Ilmankertaluontoisia kuluja tappiot olivat 43 senttiä osakkeelta, kun yrityksen omat odotukset olivat 38:ssa ja analyytikkojen odotukset 35 senttiä osakkeelta.

Yritys on aikaistanut ja jyrkentänyt myös irtisanomisiaan. Sen tarkoituksena oli alunperin irtisanoa tänä vuonna 5000 henkilöä, nyt se on irtisanonut puolet työvoimastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?