Nasdaq 18/9: -1,6 % - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pörssiraha liiteli bondeihin

Julkaistu: 19.9.2001 8:40

Yhdysvaltain pörsseissä pääomat hakeutuivat myös viikon toisena kaupankäyntipäivänä bondi- ja joukkovelkakirjamarkkinoille.

Turvallinen satama pääomille ja matala, mutta taattu tuotto ovat nyt in. Sekä it-yhtiöiden että teollisuusyritysten osakkeet valuivat tiistaina, kun terrorismin säikäyttämät sijoittajat jatkoivat vetäytymistään markkinoilta.

Dow Jones -indeksi värähti vain hieman (-0,2 %) pakkaselle. Terrorismissa pahoin kärsineitä lentoyhtiöitä tuki Yhdysvaltain tukipaketti lentoyhtiöille, yhteensä noin 155 miljardin markan edestä. Tämä vakautti markkinoita.

Analyytikot pitivät tiistaita kuitenkin sinänsä positiivisena, ettei markkinoilla tapahtunut ylilyöntejä. Tilastollinen totuushan on se, että suuri (kurssi)vaihtelu luo suurta vaihtelua.

Onneksi tiistaina toiselta romahdukselta vältyttiin. Eri osakkeet kehittyivät rohkaisevasti eri suuntiin.

Tiistain toinen hyvä uutinen oli se, että jenkki-inflaatio nousi 0,1 prosenttia elokuussa. Ruoka- ja energiahinnoilla vähennetty pohjainflaatio nousi 0,2 prosenttia.

Näyttää siis siltä, että USA ei vajoa deflaatioon, vaan pitää hintakehityksen kurissa. Tämä luo odotuksia kenties Fedin seuraaville koronleikkauksille.

Tunnetuin Linux-jakelija Red Hat ilmoitti tiistaina kaupankäynin jälkeen liiketappionsa kutistuneen toisella neljänneksellä 100 000 dollariin neljästä miljoonasta taalasta. Tulos vastasi markkinoiden odotuksia.

Tuoreimmat osastosta