200102162 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Työttömyys painui alle 8 prosentin elokuussa

Julkaistu: 29.10.2001 19:05

Työttömyysaste painui elokuussa 7,8 prosenttiin, kun se viime vuoden elokuussa oli 8,3 prosenttia. Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli elokuussa 13 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin eli 206 000.

Kausivaihtelusta tasoitettu työttömyysaste on toukokuusta lähtien pysynyt noin yhdeksässä prosentissa.

Miesten työttömyysaste oli vähän naisia matalampi, 7,1 prosenttia. Naisten työttömyysaste oli 8,6 prosenttia. Naisten työttömyysaste aleni vuotta aiemmasta yhden prosenttiyksikön, kun taas miesten työttömyysaste pysyi viimevuotisella tasolla.

Matalin työttömyysaste, 5,7 prosenttia, oli Etelä-Suomen läänissä. Korkein se oli Oulun läänissä, jossa työttömyysaste oli 12,2 prosenttia.

Tuontihinnat laskivat 4,6 prosenttia

Tilastokeskuksen mukaan tuontihinnat laskivat elokuussa 4,6 prosenttia vuositasolla mitattuna. Lasku johtui pääasiassa raakaöljyn, perusmetallien, sähköteknisten tuotteiden, metallimalmien sekä öljytuotteiden halpenemisesta.

Indeksin laskua hillitsi kulkuneuvojen ja kivihiilen kallistuminen.

Heinäkuusta elokuuhun tuontihinnat laskivat 0,8 prosenttia. Indeksin laskuun vaikutti eniten kulkuneuvojen, perusmetallien, metallimalmien, peruskemikaalien ja öljytuotteiden halpeneminen.

Vientihinnat laskivat viime vuoden elokuusta 2,6 prosenttia. Eniten laskivat ei-rautametallien hinnat, 5,2 prosenttia. Heinäkuusta elokuuhun vientihinnat laskivat 0,8 prosenttia.

Tukkuhintojen nousu on hidastunut vuositasolla alkuvuodesta lähtien. Elokuussa tukkuhinnat kääntyivät 0,1 prosentin laskuun.

Tuoreimmat osastosta