200109548 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Honeywellin tulos jääodotuksia heikommaksiLentokoneiden elektroniikkaa valmistavan amerikkalaisen Honeywellin kolmannen neljänneksen tulos jää analyytikoiden odotuksia heikommaksi.Honeywell ilmoitti eilen, että heinä–syyskuun osakekohtainen tulos as

28.10.2001 22:30

Honeywellin tulos jää

odotuksia heikommaksi

Lentokoneiden elektroniikkaa valmistavan amerikkalaisen Honeywellin kolmannen neljänneksen tulos jää analyytikoiden odotuksia heikommaksi.

Honeywell ilmoitti eilen, että heinä–syyskuun osakekohtainen tulos asettuu 0,43–0,45 dollariin. Markkinoilla on odotettu keskimäärin 0,53 dollarin tulosta. Yhtiö arvioi, että viimeisellä neljänneksellä tulos kohenee.

Koko vuoden osakekohtaiseksi tuloksekseen Honeywell ennakoi 2,00–2,10 dollaria. Markkinoilla on odotettu 2,20 dollarin tulosta. Startel

American Express

antoi tulosvaroituksen

Rahoituspalveluja myyvä American Express varoitti maanantaina, että sen kolmannen vuosineljänneksen tulos jää odotuksista. Yhtiön mukaan viimeviikkoinen terrori-isku heikentää yhtiön tulosta kuluvalla neljänneksellä, koska se vähentää finanssi- ja maksupalvelujen kysyntää. Myös matkailun väheneminen leikkaa yhtiön tarjoamien palvelujen kysyntää.

American Expressin mukaan tulos kärsii myös siitä, että se joutuu hankkimaan uudet väliaikaiset toimitilat 5 000 työntekijälleen moneksi kuukaudeksi, kun sen World Trade Centerin vieressä sijainnut toimitalo vaurioitui iskussa. Startel

Ohjelmistotalo Oraclen

näkymät myös heikot

Maailman toiseksi suurimman ohjelmistotalon Oraclen pääjohtaja Larry Ellison arvioi myös, että viimeviikkoinen terrori-isku heikentää Oraclen ja koko alan ennestäänkin heikkoja näkymiä.

Ellison esitteli Oraclen tulevaisuuden näkemyksiä maanantai-iltana järjestetyssä conference callissa ja CNBC:n talousuutiskanavan haastattelussa. Yhtiö uskoo, että sen osakekohtainen tulos saavuttaa menossa olevalla toisella vuosineljänneksellä vuodentakaisen tason eli 0,11 dollarin osakekohtaisen tuloksen. Startel

Saksalaispankkien

työvoimaa vähennetään

Kannattavuusongelmista kärsivät suuret saksalaispankit ilmoittivat eilen suurista työvoimaleikkauksista.

Maan kolmanneksi suurin pankki Dresdner Bank ilmoitti 1 300 työntekijän lisäirtisanomisista jo aiemmin ilmoitettujen irtisanomisten lisäksi. Tarkoitus on, että työvoimavähennykset toteutetaan vuoden 2003 loppuun mennessä.

Kaikkiaan pankki on ilmoittanut jo 7 800 työntekijän vähentämisestä.

Saksan neljänneksi suurin pankki Commerzbank ilmoitti myös aikeistaan vähentää

lisää työväkeään, mikä merkitsisi 4 000 työpaikan lisäleikkausta.Työvoimaleikkauksista ovat aiemmin kertoneet myös Deutsche Bank ja HypoVereinsbank. Startel<c>

Adidas ostaa osan Bayern Münchenistä

Urheiluvälineitä -ja vaatteita valmistava Adidas-Salomon AG ostaa kymmenen prosentin osuuden saksalaisesta huippujalkapallojoukkueesta Bayern Münchenistä. Kauppahinta on 69 miljoonaa USA:n dollaria, eli noin 75 miljoonaa euroa. Adidas tiedotti ostoaikeistaan tiistaina.

Adidaksen maksamalla hinnalla koko Bayern Münchenin markkina-arvo nousee 750 miljoonaan euroon, mikä on enemmän kuin Euroopan pörssilistattujen jalkapalloseurojen ykkösellä Manchester Unitedilla (572 miljoonaa euroa).

Adidaksen mukaan kauppa tarjoaa sille mahdollisuuden hankkia ensi käden tietoa urheilumarkkinoinnista ja tv-oikeuksista.

Osakekauppa on tarkoitus viedä loppuun ensi kesään mennessä, jonka jälkeen Bayern München ja Adidas muodostavat yhteisen pörssiyhtiön. Kauppansa yhtiö rahoittaa laskemalla liikkeelle uusia osakkeista.

Markkinat eivät täysin vakuuttuneet Adidaksen aikeista, yhtiön osakkeen hinta putosi kahdeksan prosenttia 55,65 euroon, alimmilleen sitten viime vuoden marraskuun. STT

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?