200103377 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Bioalan yritysten rahoitus romahti tänä vuonna

Julkaistu: 28.10.2001 23:04

Alkuvaiheen rahoituksen määrä on pysynyt ennallaan Euroopassa

Biotekniikkayritysten rahoituksen määrä on romahtanut tänä vuonna sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Esimerkiksi listautumisissa rahaa on liikkunut vain murto-osa viimevuotisesta.

Pääomasijoittajilta tuleva alkuvaiheen rahoitus on sen sijaan pysynyt Euroopassa lähes samalla tasolla kuin viime vuonna. Yhdysvalloissa myös alkuvaiheen rahoitus on ollut viime vuotista vähäisempää.

Investointipankki West LB Panmuren biotekniikkarahoituksesta vastaava johtaja Christopher Collins luonnehtii muutosta äärimmäisen dramaattiseksi. Vuosi 2000 oli hänen mielestään erittäin palkitseva siinä, missä vuosi 2001 on ollut erittäin masentava.

– Tulevaisuuden kannalta on kuitenkin olennaisinta, että pääomarahastot sijoittavat biotekniikkaan eli alkuvaiheen rahoitusta riittää, Collins toteaa.

Collinsin johtaman ryhmä on järjestänyt eniten bioalan listautumisia Euroopassa. Hänen mukaansa parina viime vuonna listatuista yrityksistä muutamat todennäköisesti kuolevat, koska niiden rahat loppuvat kesken.

Collins arvioi, että suurimmalla osalla yrityksistä rahat riittävät ainakin pariksi vuodeksi.

Jo nyt bioyritykset ovat entistä riippuvaisempia yksityisestä pääomasta. Lisäksi paine yhteistyöhön, liittoutumiin ja muihin yritysjärjestelyihin kasvaa. Myös toimintojen ulkoistaminen tulee kyseeseen.

Collinsin mukaan bioyritykset löytävät turvallisia kumppaneita perinteisten lääketeollisuusyhtiöiden joukosta.

West LB Panmureetsii suomalaisyrityksiä

Collinsin mukaan Suomen bioalalle on tunnusomaista se, että maassa on huomattavasti enemmän alkuvaiheen pieniä yrityksiä kuin muualla Euroopassa ja väkilukuun suhteutettuna bioalan yritysten määrä on Suomessa suurempi kuin muualla. Myös suomalaisten tutkijoiden tieteelliset ansiot ovat vahvat, mikä lisää ulkomaisten rahoittajien kiinnostusta yrityksiin.

Hän arvioi, että Suomessa on viidestä kuuteen yritystä, joiden pörssilistauksiin West LB Panmure osallistuu kahtena seuraavana vuonna. West LB Panmure toimii läheisessä yhteistyössä suomalaisen PCA Corporate Financen kanssa, joka kuuluu LB Kiel -konserniin.

Collinsin mukaan muutamat bioalan yritykset hinnoiteltiin takavuosien listautumisten yhteydessä täysin yläkanttiin. Niiden tulevaisuus on myös pahiten vaakalaudalla, jos kurssit matelevat vielä kauan. Collins ei kuitenkaan halua nimetä yrityksiä.

Konsulttiyritys Ernst & Youngin mukaan Suomessa on Euroopan kuudenneksi eniten bioteknologia-alan kasvuyrityksiä. Sen arvion mukaan niiden suurta menestystä saadaan odottaa viitisen vuotta.

Bioalan ja it-alanerot ovat suuret

Bioalan yrityksiä on toisinaan verrattu it-alan yrityksiin. Alan on odotettu seuraavan it-alan esimerkkiä. Collinsin mielestä vertaukset ovat turhia, koska alojen riskit poikkeavat toisistaan.

– It-alan ja bioalan ero on suuri. Bioalan yrityksillä on selkeät liikeideat, ja ne ovat patentoineet keksintöjään. Lääkkeiden markkinat kasvavat koko ajan. Tuotteet tulevat todelliseen, joskus pakottavaan, tarpeeseen, Collins sanoo.

Samasta syystä Collins uskoo, että bioyritysten mahdollisuudet ja markkinat kasvavat, vaikka lääkkeisiin on liitetty entistä enemmän skandaaleja viime aikoina. Esimerkki lääkeyhtiöiden mainetta rapauttavasta skandaalista on kohu saksalaisen lääkeyhtiö Bayerin kolesterolilääke Libobaysta, jonka todettiin aiheuttaneen kuolemantapauksia.

– Ihmiset ovat valmiita ottamaan riskejä ja sietämään sivuoireita varsinkin silloin, kun toivo on vähissä. Usein lääkkeiden aiheuttamat sivuoireet ovat pienempi ongelma kuin sairauden aiheuttamat oireet.

Tuoreimmat osastosta