200103279 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kiina ja EU järjestävät huhtikuussa suuren teknologiafoorumin Pekingissä

Julkaistu: 28.10.2001 19:52

Kiina ja Euroopan unioni pyrkivät lisäämään yhteistyötään teknologian kehityksessä.

Kiinan tiede- ja teknologiaministeri Xu Guanhua sopi eilen EU:n informaatioyhteiskunta-asioista vastaavan komissaari Erkki Liikasen kanssa teknologiayhteistyöfoorumin järjestämisestä Pekingissä ensi huhtikuusssa.

Eurooppalaiset telealan yritykset ovat jo osoittaneet komissiolle kiinnostuksensa tapahtumaan osallistumisesta.

– Yli 60 näytteilleasettajaa on varmistanut meille osallistumisensa. Tapahtumaa ovat organisoimassa muun muassa Nokia, Ericsson, Philips, Siemens, Deutsche Telecom ja Alcatel, kertoo Liikasen puhemies Per Haugaard.

EU-Kiina -huippukokoukseen osallistunut ministeri Guanhua haluaa lisätä tutkimusyhteistyötä ohjelmistokehityksessä ja satelliittipaikannuksessa.

Kiina seuraa innolla, miten EU:n satelliittinavigointijärjestelmä Galileo etenee. Kiina haluaa luoda Guanhuan mukaan myös yhteisiä standardeja EU:n kanssa, mitä Liikanen pitää erittäin tervetulleena.

Kiina odottaa EU:lta tukea yritysjohtamisen kehittämisessä, minkä tavoitteena on vilkastuttaa maan pk-yritystoimintaa. Maalla on suuri tarve saada lisää pk-yrityksiä varsinkin hitec-sektorille.

Kiina ja EU perustivat kesäkuussa Pekingiin yhteisen toimiston tutkimusyhteistyön edistämiseksi. Toimisto auttaa kiinalaisia tiedemiehiä osallistumaan EU:n tutkimusohjelmiin, jotka liittyvät bioteknologiaan, ympäristöön ja informaatioteknologiaan.

Tuoreimmat osastosta