Veljen jalanjäljillä? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Enderon johto ostaa yrityksensä osakkeita

Rahoitusongelmien kanssa painineen Enderon toimiva johto sitoutuu aiempaa voimakkaammin yrityksen kehittämiseen voitolliseksi. Toimivasta johdosta Kimmo Koponen, Timo Luhtaniemi, Jochen Saxelin, Kimmo Karhu, Ari-Pekka Syvänne ja Heikki Marjanen ovat eilen ostaneet yhtiön pääomistajalta Terra Nova Group Oyj:ltä 1,2 miljoonaa Endero Oyj:n osaketta, joka vastaa noin 3,5 prosenttia yhtiön osakepääomasta.

6.9.2001 9:28

Kaupan yhteydessä ostajat ovat sitoutuneet olemaan myymättä osakkeitaan ennen 05.09.2002. Kaupan arvo Enderon eilisellä osakekurssilla 0,19 eurolla mitattuna 228 000 euroa, mikäli osto on tapahtunut kurssihintaan.

Tietoa osakeomistuksen jakautumisesta ostaneiden kesken ei kaupasta ilmoittaneessa tiedotteessa kerrottu, kuten ei kauppahintaakaan.

- Johdon edustajien halukkuus tulla merkittäväksi omistajaksi kuvastaa heidän luottamustansa yhtiön liiketoimintastrategiaan ja yhtiön menestymiseen. Uskomme tällaisen voimakkaan sitoutumisen pitkällä tähtäimellä edistävän myös Terra Nova Groupin ja yhtiön muiden osakkeenomistajien omistuksen arvon kehittymistä, toteaa Terra Nova Group Oyj:n toimitusjohtaja Kari Happonen.

Endero Oyj:n hallitus myönsi 05.09.2001 kaupan osapuolille luvan poiketa yhtiön aiemmin julkistamasta sisäpiiriläisten kauppoja koskevasta ohjeesta, jonka mukaan yhtiön pysyvä sisäpiiriläinen ei saa käydä kauppaa yhtiön osakkeilla kuin 14 vuorokauden ajan osavuosikatsauksen ja tilinpäätöksen julkaisun tienoilla. Endero Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Koponen on Soneran toimitusjohtajan Harri Koposen veli. Harri Koponenhan tuli tunnetuksi siitä, että hän osti työnantajansa Soneran osakkeita tukevan pinkan samana päivänä kun toimitusjohtajavalinnasta ilmoitettiin julkisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?