Ericssonin kurssilasku nakertaa kruunua

Ericsson teki sen taas: toimitusjohtaja Kurt Hellströmiä on aiemminkin arvosteltu varomattomasta esiintymisestä. Tänään tiistaina Lontoossa pidetyssä sijoittajatapaamisessa hän totesi, ettei näe telealan markkinoiden parantumisesta mitään merkkejä. Dagens Industrin mukaan Ericssonin uusin kurssilasku syö myös kruunun arvoa.

4.9.2001 14:32

Sekä kruunu että Ericssonin osakkeen kurssi laskivat tilaisuuden jälkeen. Kruunu laski yhdeksän äyriä ennätyksellisen heikkoihin lukemiin euroon verrattuna, ja Ericssonin osake yli yhdeksän prosenttia.

Ericssonin toimitusjohtaja Kurt Hellströmin keskeinen viesti sijoittajille oli, että hän ei näe telealan parantumisesta mitään merkkejä.

Toinen telealan heikkoutta kuvaava signaali oli, että Ericsson alensi arviotaan gprs-puhelinten tänä vuonna myytävästä määrästä aiemmasta 25 miljoonasta kappaleen myynnistä 10 miljoonaan kappaleeseen maailmanlaajuisesti.

Verkkopuolen kasvun Ericsson uskoo tänä vuonna olevan 0-5 prosentin välillä kuten ensi vuonnakin, mutta telealan kokonaismyynti laskee hänen uskomuksensa mukaan tänä vuonna noin 10 prosenttia.

Ericsson uskoo pääsevänsä kymmenen prosentin voittomarginaalitavoitteisiinsa ja 20 prosentin kasvuun aikaisintaan vuonna 2003-2004.

Nokian osakkeen arvo on tällä hetkellä hieman yli kahden prosentin laskussa Helsingin pörssissä (noin klo 14.15).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?