2001012772 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nordea hoitaayli 540 miljardin varoja

28.10.2001 19:19

Nordea on Unibankin oston ansiosta noussut Pohjoismaiden ylivoimaisesti suurimmaksi varainhoitajaksi. Tieto ilmenee Euromoney-lehden tuoreimmasta varainhoitotutkimuksesta. Nordealla on hoidettavaa varallisuutta lähes 91 miljardia euroa, mikä vastaa yli 542 miljardia markkaa. Laskuissa ovat mukana sijoitusrahastot sekä kaikki muu varallisuus, jota pankilla on valtuudet hoitaa asiakkaidensa puolesta itsenäisesti.

Euroopan suurimmaksi varainhoitajaksi nousee Deutshce Bank Group, jonka kintereillä ovat tiukimmin perinteiset sveitsiläiset pankit UBS ja Credit Suisse Group. Koska tutkimuksessa oli mukana vain Euroopasta lähtöisin oleva varallisuus, ensimmäinen amerikkalainen investointipankki, Merrill Lynch, löytyy vasta sijalta kuusi. Merrill Lynch on liittoutunut HSBC:n kanssa varallisuudenhoidossa ja tuo amerikkalaiskonseptia paraikaa Eurooppaan. Kohderyhmänä eivät ole superrikkaat vaan kohtuullisen vauraat eurooppalaiset.

Amerikkalaisista varainhoitajista Suomessa toimii toistaiseksi vain Citigroup. Se kelpuuttaa asiakkaikseen vain suomalaisittain superrikkaat. Omaisuutta täytyy olla yli 30 miljoonaa markkaa. Tyypillisesti jonkinlaista yksilöllistä huomiota varoilleen saa Suomessa toimivilta pankeilta ja pankkiiriliikkeiltä, jos sijoitettavia varoja on enemmän kuin puoli miljoonaa markkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?