Teollisuus alas 5,4 % - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Sähkötekninen valmistus romahti heinäkuussa

Julkaistu: 30.8.2001 9:52

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto laski heinäkuussa 5,4 prosenttia viime vuoden heinäkuusta. Sähköteknisten laitteiden valmistus laski lähes 19 prosenttia, ilmenee Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Teollisuustuotanto on alentunut huhtikuusta alkaen. Vastaavanlaisesta laskusta on lähes kymmenen vuotta. Tilastokeskuksen mukaan tammi-heinäkuussa tuotanto kasvoi vuoden alkukuukausien kasvun ansiosta runsaan prosentin edellisvuodesta.

Metalliteollisuuden tuotanto väheni heinäkuussa 6,5 prosenttia. Erityisen kylmää meno oli sähköteknisten tuotteiden valmistuksessa, joka laski lähes 19 prosenttia. Muu metalliteollisuus oli päätoimialojen ainoita valopilkkuja, sillä sen tuotanto kasvoi lähes kymmenen prosenttia.

Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto väheni heinäkuussa vajaat 12 prosenttia vuotta aiemmasta. Kemianteollisuuden tuotanto laski 6,5 prosenttia ja muun tehdasteollisuuden tuotanto 1,5 prosenttia. Energian tuotanto kasvoi vajaat neljä prosenttia edellisvuodesta.

Tehdasteollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli 73 prosenttia, kun se viime vuoden heinäkuussa oli runsaat kaksi prosenttiyksikköä suurempi.

[]Karo Hämäläinen on Arvopaperi-lehden toimittaja.

Tuoreimmat osastosta