Luottamusta riittää - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Harri Koponen osti Soneraa

Soneran toimitusjohtajana lokakuun alussa aloittava Harri Koponen osti maanantaina tulevan työnantajansa osakkeita runsaalla sadalla tuhannella markalla.

27.8.2001 16:08

- Ostin Soneraa päivän hintaan 3 000 kappaletta, koska luotan siihen, että yhtiö selviää vaikeuksistaan, Koponen kertoi tiedotustilaisuudessa.

Koponen ei ottanut vielä kantaa Soneran liiketoimintaan liittyviin kysymyksiin. Suurimpana haasteenaan hän pitää henkilökunnan saamisen puhaltamaan yhteen hiileen. Yhtiön raskaaseen velkataakkaan ja taseongelmiin Koponen ei halunnut vielä vastata.

Sen sijaan hallituksen puheenjohtaja Tapio Hintikka sätti tiedotusvälineitä Soneran ongelmien paistuttelemisesta.

- Puheet kriisistä ja sen syvenemisestä ovat vaikeuttaneet Soneran asemaa. Tilanteesta on annettu liian synkkä kuva, Hintikka puhisi salintäyteiselle toimittajajoukolle.

Pian 39 vuotta täyttävä Harri Koponen tulee Soneraan Yhdysvalloista Ericssonin palveluksesta. Koulutukseltaan hän on Executive MBA -tutkinnon suorittanut merkonomi. Perheeseen kuuluvat vaimo ja neljä lasta. Koponen on pelannut aktiivisesti amerikkalaista jalkapalloa puolustuspelaajana. Hän ei käytä lainkaan alkoholia.

[]Jouko Marttila on Arvopaperi-lehden toimittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?