"Kaikki mahdollisuudet avoinna" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Jippiin Saksasta vetäytymisen strategia tuntematon

Yllättävän, lyhyen pörssitiedotteen taustoista on verrattain vähän tietoa. Jippiin toimitusjohtaja Harri Johannesdahlin mukaan se, miten Saksasta vetäydytään, on vielä päättämättä.

27.8.2001 11:39

Jippiin Groupin maanantaiaamuna julkistama pörssitiedote kertoo, että yhtiö luopuu Saksan toiminnoistaan ja että hallituksen jäsen Arto Karila on pyytänyt eroa yhtiön hallituksesta.

Jippii Groupin toimitusjohtaja Harri Johannesdahlin mukaan Saksasta vetäytymisen aikataulua ei vielä julkisteta vaan, kuten pörssitiedotteessa kerrotaan, seuraavan kerran asiaan palataan kun oman pääoman vahvistaminen on selvitetty.

- Kummassakin on kaikki vaihtoehdot käytettävissä, eikä mitään valintoja ole vielä tehty, Johannesdahl kertoo.

Suomen henkilöstöstrategia vielä auki

Vaitonaisuus koskee myös Jippiin Suomen henkilöstön asemaa. Johannesdahl myöntää, että nyt tiedotetuilla seikoilla on luonnollisesti vaikutusta yhtiön aiemmin ilmoittamiin tavoitteisiin henkilöstön vähentämisen määrästä. Mahdollisista muutoksista aiempaan strategiaan kuitenkin tiedotetaan vasta kun edellä mainitut kaksi muuta seikkaa on selvitetty.

- Fokus on nyt Saksan toimintojen tulevaisuudessa ja oman pääoman vahvistamisessa, Johannesdahl kertoo.

Karilan syyt tuntemattomat - missä menee Jippiin wlan?

Karilan päätöstä jättää Jippii Groupin hallitus ei kommentoida julkisuuteen mitenkään. Johannesdahlin mukaan päätös on Karilan, mutta osapuolet ovat sopineet, että asiaa ei kommentoida julkisuuteen.

Karila on työskennellyt aiemmin Teknillisen korkeakoulun tietoliikennetekniikan professorina. Jippiissä Karilalla on ollut asiantuntijarooli Jippiin wlan-palveluita tuotettaessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?