"Optiot standardi" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Linus arvostelee suomalaisten suhtautumista pörssiin

Julkaistu: 27.8.2001 12:04

Linux-käyttöjärjestelmän isän Linus Torvaldsin mukaan suomalaiset puhuvat yllättävän paljon pörssikurssien alamäestä. - Suomessa ollaan hirveän paljon negatiivisempia kuin Piilaaksossa, useiden Linux-yhtiöiden osakkeita itsekin omistava Torvalds sanoo Arvopaperin ja Sonera Plazan Finanssiuutisten haastattelussa.

Torvalds arvoi, että mitkään tärkeät tekniset innovaatiot eivät jää kurssitaantuman vuoksi tekemättä. Tämä tarkoittaa sitä, että oikeisiin hankkeisiin kyllä rahoituskin aina löytyy.

Linux-järjestelmän avoimen kehittelyn kymmenen vuotta sitten liikkeelle laittanut Torvalds omistaa itse useita alan yhtiöitä, myös Transmetaa, jossa hän työskentelee. Osakkeet ja niiden merkitsemiseen oikeuttaneita optioita hän kertoo saaneensa "työntekijänä" useista Linux-firmoista, vaikka ei ole niissä työskennellyt.

- USA:ssa optiot ovat standardikamaa. Transmetasta omistan erittäin pienen osa, hän toteaa.

Vuonna 1970 syntynyt Torvalds ei ole siis yltänyt kilpailijansa Microsoftin perustajan Bill Gatesin varallisuusluokkaan, eikä toimittajasuvun vesa ole sitä pitänyt myöskään tärkeänä. Miljonääri hän luonnollisesti on, ei ehkä tosin enää dollarimiljonääri, kuten hän Suomi-kiertueellaan on paljastanut.

Linus Torvalds oli viime viikolla Suomessa markkinoimassa David Diamondin kanssa kirjoittamaansa kirjaa Just For Fun - Menestystarina (Schildts, 2001).

Linus Torvaldsin haastattelu on nähtävissä tänään 27.8. alkaen kello 14.00 Sonera Plazan sivuilla osoitteessa http://plazatv.fi.soneraplaza.net:800//finanssi/

[]Markku Huusko on Arvopaperi-lehden toimittaja.

Tuoreimmat osastosta