200102125 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nelonen aloittaa pidemmät uutislähetykset

29.10.2001 22:43

Nelosen uutiset uudistuvat ensi viikonvaihteessa sekä visuaalisesti että sisällöltään. Syksyn uudistuksessa kanavan pääuutislähetys iltakahdeksalta pidentyy 15 minuutin mittaiseksi. Myös lisää taloustietoa on luvassa, kun Talousuutisten lähetys pitenee kolmanneksella kuuden minuutin pituiseksi.

– Meille tämä on selkeä parannus. Saamme lisää tilaa päivän uutistapahtumien käsittelylle, minkä lisäksi pyrimme tekemään omat rahat -periaatteella niin sanottuja hyötyuutisia, jotka ovat lähellä kuluttajaa, kertoo Talousuutisten ankkuri-tuottaja Niina Hyrsky.

Uutisuudistus raivaa tieltään 20.20-keskusteluohjelman, joka jää pois ohjelmistosta. Samalla kello kahdeksan uutispaketti säätiedotuksineen kasvaa kokonaisuudessaan puolen tunnin mittaiseksi

– Uskon, että tämä on katsojaa palveleva uudistus. Koko puolituntinen tulee tiiviimmäksi, kun 20.20-ohjelma loppuu ja uutiset saavat enemmän tilaa, luonnehtii Hyrsky.

Nelonen aloitti Talousuutisten lähetykset viime marraskuussa.

Hyrskyn mukaan tarkoituksena on edelleen tehdä kanavan näköisiä uutisia, jossa keskitytään päivän tärkeimpiin tapahtumiin, kotimaan uutisaiheisiin sekä kuluttajan ja sijoittajan näkökulmaan.

Nelosen uutiset aloittaa syksyllä yhteistyön Ilta-Sanomien Lontoon ja New Yorkin ulkomaan kirjeenvaihtajien kanssa. Hyrskyn mukaan myös Talousuutiset aikoo neuvotella yhteistyöstä kirjeenvaihtajien kanssa, sillä se lisäisi ulkomaan talouden uutisointia. Yhteistyö Taloussanomien kanssa jatkuu.

Sisällön lisäksi Nelonen uusii uutisten ilmettä. Uutisstudion uuden lavastuksen on suunnitellut ruotsalainen tv-designer Mikael Varhelyi, ja se paljastetaan katsojille ensi sunnuntaina.

Sekä Taloussanomat että Nelonen kuuluvat SanomaWSOY-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?