2001011413 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

SanomaWSOY:n yhtiökokous päätti Hollannin kaupan rahoitusjärjestelyistä

Hallituksen uudeksi jäseneksi Robert Castrén

29.10.2001 23:05

Mediakonserni SanomaWSOY:n ylimääräinen yhtiökokous tiistaina hyväksyi konsernin hallituksen suunnitelmat toimista, joilla järjestetään rahoitus hollantilaisen aikakauslehtikustantajan CIG:n ostamiseen ja pyritään samalla säilyttämään yhtiön rahoituksen liikkumavapaus.

Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään osakepääoman korottamisesta yhdellä tai useammalla uusmerkinnällä, yhden tai useamman vaihtovelkakirjalainan ottamisesta sekä optio-oikeuksien antamisesta. Uudet osakkeet ovat B-osakkeita. Osakepääomaa voidaan korottaa yhteensä enintään 12,5 miljoonalla eurolla.

SanomaWSOY tarjoaa ammattimaisten sijoittajien merkittäväksi Suomessa oman pääoman ehtoisen vaihtovelkakirjalainan.

Lainan enimmäismäärä on 250 miljoonaa euroa ja vähimmäismerkintä miljoona euroa. Lainan järjestäjänä toimii Nordea Securities Corporate Finance.

Laina-aika on 31.8.2001–4.7.2007. Tarjousaika alkaa 23. elokuuta ja päättyy elokuun viimeisenä päivänä, ellei tarjousaikaa tätä ennen keskeytetä.

Hallitus tekee lopullisen päätöksen lainan liikkeeseen laskemisesta tarjousajan päätyttyä. Lainalle maksetaan 5,25 prosentin suuruista kiinteää vuotuista korkoa.

Robert Castrén valittiin hallituksen jäseneksi

SanomaWSOY:n ylimääräinen yhtiökokous valitsi yhtiön hallituksen uudeksi jäseneksi Robert Castrénin. Hän tulee hallituksesta eronneen L.J. ?Mylle? Jouhkin tilalle jäljellä olevaksi, vuoden 2002 varsinaiseen yhtiökokoukseen päättyväksi toimikaudeksi.

Diplomiekonomi Castrén on ollut Sanoma Osakeyhtiön hallituksen jäsen vuodesta 1994 ja varapuheenjohtaja vuodesta 1999. Hän toimii myynti- ja markkinointijohtajana UPM-Kymmenen tytäryhtiö Seven Seas Oy.ssä.

Taloussanomia julkaiseva Startel Oy kuuluu SanomaWSOY-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?