2001012377 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Uusi työnhakupalvelu it-osaajilleinternetissä

Julkaistu: 29.10.2001 23:23

Työpaikkaa etsivä tietotekniikka-ammattilainen voi helpommillaan löytää työpaikan lähettämällä omat henkilötietonsa ja toiveensa internetiin. It-osaajia etsivä rekrytointikonsultti IT-Gateway on avannut internetiin palvelun, johon työnhakija voi ilmoittaa oman kokemuksensa, kiinnostuksena ja vapaamuotoisen ansioluettelon.

CV-pankin avulla IT-Gateway pyrkii löytämään asiakasyrityksilleen sopivia työntekijöitä.

Työnhakijalle uusi palvelu on sikäli vaivaton, että rekrytointikonsultti pystyy nopeasti etsimään omasta asiakasjoukostaan potentiaalisen työpaikan, jos sellainen on olemassa.

Järjestelmä ei tietenkään poista tarvetta työnhakijan omaan aktiivisuuteen jo senkään takia, että kaikki it-ammattilaisia etsivät työnantajat eivät suinkaan ole IT-Gatewayn asiakkaita.

Jos hakijan osaaminen on kohdallaan, yhtiön konsultit haastattelevat hakijaa. Työhakijan tiedot eivät siis mene yhdellekään asiakasyritykselle ennen kuin työnhakija antaa siihen luvan.

Ammattilaisia kotimaahan ja ulkomaille

Yhtiölle itselleen nettipalvelu on tehokas tapa löytää asiakkaiden tarvitsemia ammattilaisia.

Järjestelmä tuo siis kustannussäästöjä sekä IT-Gatewaylle että työnhakijalle, joka ei palvelusta maksa.

Kansainvälisten yhteistyökumppaniensa avulla yhtiö pystyy palvelemaan myös ulkomaisissa toimeksiannoissa. Yhtiö pystyy siis etsimään sekä suomalaisyrityksille työntekijöitä ulkomailta että suomalaisille työnhakijoille työpaikkoja ulkomailta.

IT-Gatewayn toimitusjohtaja Mika Mäkeläinen kiistää, että it-ammattilaisten rekrytointi olisi suhdannekuopan myötä loppunut.

–  Tietysti kysyntä on monissa paikoissa hiljentynyt täysin, mutta toisaalta monista ammattilaisista on koko ajan huutava pula. Kokonaiskuva on siis aikalailla erilainen kuin uutisista saattaisi päätellä.

Tuoreimmat osastosta