Alma Median toiminta seisoi ilman kiinteistökauppaa

Alma Median tulos jäi huhti-kesäkuussa käytännössä nollille ilman Tampereella tehtyjä kiinteistökauppoja. Markkinat odottivat uutistoimisto Reutersin mukaan 2,8 miljoonan euron plussaa.

Alma on sisällyttänyt 59 miljoonan markan eli noin 10 miljoonan euron kokoisen painotalon myymisestä aiheutuneen voiton liikevoittoonsa. Kun koko liikevoitto on 60 miljoonaa, on varsinainen toiminta tuottanut vain miljoonan markan eli parinsadan tuhannen euron plussan.

Satunnaiseriä ennen Almalle tuli toisella neljänneksellä tulosta kahdeksan miljoonaa euroa eli saman verran kuin viime vuonna samaan aikaan, mutta myös tähän sisältyy siis tuo kiinteistökauppa.

Liikevoitto laski konsernin yksiköistä huhti-kesäkuussa viime vuoden vastaavasta Alpressissä, talousalan BIG:ssä, tv- ja radiopuolen Broadcastingissa, New Mediassa ja Alprintissä.

Alma Media -konsernin kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto jää edellisen vuoden tasolle, mutta jakson liiketappio muodostuu edellisvuotista suuremmaksi johtuen lähinnä Broadcasting-liiketoimintaryhmän heikentyneistä näkymistä ja vertailujaksoa suuremmista panostuksista digitaalitelevisioon.

Konsernin koko vuoden liikevaihdon odotetaan muodostuvan edellisvuoden tasoiseksi, mutta liikevoiton ennustetaan jäävän selvästi edellisen vuoden liikevoittoa pienemmäksi.

[]Markku Huusko on Arvopaperi-lehden toimittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?