200102471 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Op-ryhmä ylsi odotettua parempaan tulokseen

Julkaistu: 28.10.2001 17:01

Pankkiryhmän vertailukelpoinen liikevoitto nousi

Osuuspankkiryhmä kasvatti alkuvuonna hieman vertailukelpoista liikevoittoaan ja ylitti näin omat tavoitteensa.

Pohjola-sijoitusten nettotuotoilla oikaistu liikevoitto nousi 300 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 295 miljoonasta. Pankkiryhmän oikaisematon liikevoitto laski puolestaan tammi-kesäkuussa 274 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmalla jaksolla oli 393 miljoonaa euroa.

Osuuspankkiryhmän pääjohtaja Antti Tanskasen mukaan Osuuspankkiryhmän kehitys jatkuu totutuilla raiteilla liikevoiton ja kasvussa olleen markkinaosuuden suhteen.

Osuuspankkiryhmä arvioi kuluvan vuoden vertailukelpoisen liikevoiton olevan lähes saman tasoinen kuin kertaluonteisista eristä oikaistu viime vuoden liikevoitto.

Kertaluontoiset erät sisältävästä liikevoitosta odotetaan puolestaan pienempää kuin vuoden 2000 liikevoitosta.

Tanskasen mukaan tulosta on alkuvuonna tukenut rahoituskatteen nouseminen 17 prosentilla 439 miljoonaan euroon.

Rahoituskatteen kasvu johtui viime vuoden aikana tapahtuneesta korkotason noususta sekä luottokannan kasvusta.

Vakuutussäästöt kasvoivat katsauskaudella 13 prosenttia. Sijoitusrahastojen pääoma sen sijaan supistui 4,2 prosenttia. Talletukset kasvoivat 5,3 prosenttia. Osuuspankkiryhmän asiakasmäärä lisääntyi tammi-kesäkuussa hieman alle kolmeen miljoonaan ja omistajajäsenten määrä lähes miljoonaan.

Luottotappiot eivät ole ongelma

Tanskasen mukaan mahdollinen luottotappioiden lisääntyminen ei tule olemaan ongelma Osuuspankkiryhmälle.

– Nettomääräiset luotto- ja takaustappiot ovat alkuvuoden osalta käytännöllisesti katsoen nollatasolla. Huonot ajat eivät ole näkyneet edes nollakoroissa tai järjestämättömissä luotoissa, Tanskanen toteaa.

Tanskasen mukaan sekä Suomen Pankin että Ratan tilastojen mukaan Osuuspankkien markkinaosuus on ollut kasvussa. Olemme kiistatta toiseksi suurin finanssiryhmittymä, hän totesi.

Tuoreimmat osastosta