Kasvukivut riivasivat - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Prohan puolivuosi painui miinukselle

Proha lihotti alkuvuonna tuntuvasti liikevaihtoaan, mutta ei selvinnyt ilman kasvukipuja, sillä tulossarakkeet painuivat synkiksi. Epävarmasta kansainvälisestä tilanteesta huolimatta yhtiön johtoo kuitenkin tavoittelee koko vuodelta voitollista tulosta ennen liikearvopoistoja.

16.8.2001 10:11

Ensimmäinen vuosipuolisko toi Prohalle liikevaihtoa 42,2 miljoonaa euroa eli vaihto yli kuusinkertaistui. Tulos ennen veroja kuitenkin painui 0,7 miljoonaa euroa punaiselle, kun se vielä vuosi takaperin ylsi 1,3 miljoonaa euroa plussalle. Osakekohtainen tulos painui 0,03 eurosta miinuspuolelle 0,06 euroon.

Synkkään tuloskehitykseen vaikuttivat osakkuusyhtiöiden heikkous, Opus360-kaupan rahoituskulut sekä kertaluonteiset menot.

Proha arvioi koko vuoden liikevaihdon orgaaniseksi kasvuksi 5-20 prosenttia. Suuri haarukka johtuu maailmantalouden epävarmuudesta. Johto pyrkii vaikeuksista huolimatta saamaan koko vuoden ebitda-tuloksen positiiviseksi.

Edellisen osavuosikatsauksen yhteydessä Proha puhui 10 prosentin tulosparannuksesta, jos talous elpyy. Nyt kun elpymistä ei näy, tähtäimessä on pelkkä voitollinen ebitda.

Liikevaihto- ja tulosennusteissa ei ole mukana Opus360-kaupan vaikutuksia. Opuksen tiedossa olevat ja ennustetut tappiot vaikuttavat kirjanpidolliseen tulokseen, ja tappiot huomioitiin kauppahinnassa.

[]Tommi Melender on Arvopaperi-lehden toimittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?