200104835 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Sushia liukuhinalta

Julkaistu: 30.10.2001 1:15

Helsingin keskustan uusin jättiravintola avautuu viikon kuluttua Mikon- ja Kaisaniemenkatujen kulmauksessa. Eatz esittelee suomalaisena uutuutena sushibaarin, jossa asiakas voi napata haluamansa suupalat liukuhihnalta. Sushikokki tulee vuoden sopimuksella Tokiosta. Japanissa liukuhihnasushia on tarjottu pitkään, Eurooppaan tapa on levinnyt Lontoon kautta. Pohjoismaiden ensimmäinen hihna kiertää Oslossa ja toinen nyt Helsingissä.

Kaksikerroksisen, isojen ikkunoiden ravintolan katutasoon tulee sushinurkkauksen lisäksi kahvila ja baari. Japanilaisuus jatkuu yläkerran teppanyaki-grilliravintolassa, joka tar-joaa asiakkaan silmien edessä valmistettavia annoksia. 600 asiakaspaikan ravintolan toisesta kerroksessa sijaitsevat myös kansainvälinen ruokamaailma sekä aamuneljään juhliva, 1960-luvun henkinen kukkaisvallan disko.

Eatzin sisustuksesta vastaa ravintolan omistajiin lukeutuva Sakke Järvenpää. Osakkaita ovat myös formulakuski Mika Salo sekä Lea ja Tom Skogberg, joiden muut pääkaupungin ravintolat ovat Hullu Kukko, Lautanen ja Fontana.

Mikko Montonen

Tuoreimmat osastosta